וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס רוקפור ופקאן

מחפשים דרך לשדרג את הבורקסים המוכרים שלכם? מה דעתכם על גבינת רוקפור, עם אגוזי פקאן מפתיעים? דנה מלמד עם מתכון לבורקסים שצריכים להימכר בכל פינת רחוב.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

בורקסים מבצק פילאס לפני אפייה. דנה מלמד
בורקסים מבצק פילאס לפני אפייה

מצרכים למתכון

  • חומרים:
  • 600 גר' בצק פילאס טורקי מופשר (להשיג בכל סופר)
  • למילוי:
  • 4 כפות פרמזן מגוררת
  • 100 גר' רוקפור מפוררת או קממבר
  • 100 גר' ריקוטה
  • 2 חלמונים
  • 100 גר' אגוזי פקאן גרוסים
  • לציפוי:
  • ביצה להברשה
  • פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
  • 3. על גבי משטח עבודה פורסים את הבצק (משאירים על הניילון שאיתו הוא מגיע).
  • 4. חותכים את הבצק לפסים מלבניים באורך של כ-20 ס"מ.
  • 5. שמים בקצה כל פס כפית מהמלית.
  • 6. מקפלים את קצה הפס על המלית בצורת משולש. מפרידים מהניילון. מקפלים שוב למשולש בכיוון הנגדי. ממשיכים לקפל עד שהפס נגמר ומתקבל משולש.
  • 7. מניחים את הבורקסים בתבנית על גבי נייר אפיה, כאשר הסגירה כלפי מטה. יש לשמור על רווחים של כ 2 ס"מ בין היחידות.
  • 8. מברישים בביצה טרופה, זורים פרמזן ואופים עד שהבית מריח כמו מאפייה טורקית והבורקסים תפוחים וזהובים.
  • 9. מחכים קצת שיתקרר ומסתערים. אם רוצים לחמם למחרת זאת השיטה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך 10 – 15 דקות. מכבים את התנור ומכניסים את הבורקס. מחכים עוד עשר דקות, וטורפים.
  • 10. גיוון: אפשר להוסיף פרוסות דקות של אגסים שטוגנו במעט חמאה. מתקבל טעם מתקתק ומיוחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully