- 1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
-
- 2. מוסיפים את הסוכר, התערובת הים-תיכונית, הפרמזן והשמרים ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים לבצק אחיד.
-
- 4. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שיהפוך רך וגמיש.
-
- 5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת כך שיצופה מכל צדדיו, מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
- 6. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות. ללא לישה, מרדדים אותו לריבוע בגודל 33x33 ס"מ לערך.
-
- 7. בגלגלת חיתוך של פיצה, חותכים פסים ברוחב 3 ס"מ, ואחר כך בכיוון השני, כך שייווצרו מלבנים קטנים של בצק.
-
- 8. בעזרת מרית, מעבירים את המלבנים לתבנית שטוחה שרופדה בנייר אפייה ומסדרים אותם במרחק 1 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה כחצי שעה.
-
- 9. מברישים בעדינות את המלבנים שתפחו בשמן זית וזורים עליהם פרמזן.
-
- 10. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, 15-20 דקות עד הזהבה.
-
- 11. מוציאים מהתנור, מעבירים לסלסלה ומגישים.
-
- 12 גיוון: אפשר להכין נגיסונים בטעם אחר, אם מחליפים את תערובת התבלינים בעשבי תיבול אחרים, יבשים או טריים. אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה פיקנטית אחרת, ואפשר גם בלי.
-
- 13. הצעות לציפויים שונים: שמן זית ותערובת זעתר, רוטב פיצה וגבינה מוצרלה מגוררת, שמן זית רוזמרין ומלח גס, חלב ושומשום/קצח/קימל. תרגישו חופשיים להיות יצירתיים.