וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נגיסונים בטעם ים-תיכוני

ההבדל הגדול בין הנגיסונים הללו לבורקסים רגילים הוא בגודל: הם מושלמים לאירוח, או סתם לפיקניק של יום שבת. התיבול הים תיכוני שלהם הופך אותם למקוריים ומרעננים.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

נגיסונים אפויים ים תיכוניים ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
נגיסונים אפויים ים תיכוניים ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • ל-45 נגיסונים:
  • ½ 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול ים-תיכונית
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • ½ 1 כפיות שמרים יבשים (או ½ 1 כפות שמרי בזק)
  • 3 כפות שמן זית
  • ¼ 1 כוס מים פושרים (310 מ"ל)
  • לציפוי:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
  • 2. מוסיפים את הסוכר, התערובת הים-תיכונית, הפרמזן והשמרים ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים לבצק אחיד.
  • 4. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שיהפוך רך וגמיש.
  • 5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת כך שיצופה מכל צדדיו, מכסים את הקערה ומשהים לתפיחה במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  • 6. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות. ללא לישה, מרדדים אותו לריבוע בגודל 33x33 ס"מ לערך.
  • 7. בגלגלת חיתוך של פיצה, חותכים פסים ברוחב 3 ס"מ, ואחר כך בכיוון השני, כך שייווצרו מלבנים קטנים של בצק.
  • 8. בעזרת מרית, מעבירים את המלבנים לתבנית שטוחה שרופדה בנייר אפייה ומסדרים אותם במרחק 1 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה כחצי שעה.
  • 9. מברישים בעדינות את המלבנים שתפחו בשמן זית וזורים עליהם פרמזן.
  • 10. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, 15-20 דקות עד הזהבה.
  • 11. מוציאים מהתנור, מעבירים לסלסלה ומגישים.
  • 12 גיוון: אפשר להכין נגיסונים בטעם אחר, אם מחליפים את תערובת התבלינים בעשבי תיבול אחרים, יבשים או טריים. אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה פיקנטית אחרת, ואפשר גם בלי.
  • 13. הצעות לציפויים שונים: שמן זית ותערובת זעתר, רוטב פיצה וגבינה מוצרלה מגוררת, שמן זית רוזמרין ומלח גס, חלב ושומשום/קצח/קימל. תרגישו חופשיים להיות יצירתיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully