- 1. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
-
- 2. מכינים את המלית: בתוך קערה בינונית מועכים עם מזלג את גבינת הפרומעז, מוסיפים את כל שאר הגבינות ומערבבים היטב.
-
- 3. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה ומערבבים.
-
- 4. טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
-
- 5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים על מנת שיהיה קל יותר לרדד אותו.
-
- 6. על גבי משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה מלבני דק מאד.
-
- 7. ללבבות: בעזרת פורמה (טבעת) בצורת לב, יוצרים לבבות בצק במספר זוגי. על מחצית מהכמות מניחים כפית קטנה מהמילוי בדיוק במרכז הלב.
-
- 8. את המחצית השנייה של הלבבות מברישים בביצה טרופה (זה החלק האהוב על הילדים). מכסים כל לב עם מילוי בלב מוברש בביצה (כשהצד עם הביצה כלפי פנים ומשמש כ"דבק").
-
- 9. מהדקים היטב את השוליים בעזרת לחיצה עם האצבעות.
- מסדרים על גבי נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום.
-
- 10. למשולשים: חותכים את הבצק לריבועים. מניחים במרכז כל ריבוע כפית מהמילוי, מברישים בביצה את השוליים (אפשר רק 2 צלעות), מקפלים למשולש ומהדקים בקצוות.
-
- 11. מסדרים על גבי נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום.
-
- 12. לשבלולים קטנים: במרכזו של עלה בצק מלבני מניחים "שורה" מהמילוי. מקפלים את השליש התחתון ו"סוגרים" את המילוי בעזרת לחיצה עם האצבעות. מברישים את השליש הנותר בביצה ומגלגלים לגליל הדוק כשהחיבור כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חותכים את הגליל לפרוסות במרחקים של 1 ס"מ. מניחים על גבי נייר אפייה כשהצד החתוך מונח על התבנית.
-
- 13. אופים כ-25 דקות או עד שהבורקסים זהובים וריח נפלא של מאפייה מתפשט בבית.