פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס טבעוני

      השף הראל זכאים ממסעדת "זכאים" הנפלאה בתל אביב, מראה שאפשר ליצור אוכל טבעוני ומושחת ומעניק מתכון לבורקס במילוי חצילים ותפוחי אדמה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל מושחת בזכאים (אפיק גבאי)
      אוכל מושחת בזכאים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח
      • 670 גרם מים
      • 50 גרם שמן זית
      • 40 גרם סוכר
      • 22 גרם מלח
      • 11 גרם שמרים יבשים או 33 גרם טריים
      • למלית:
      • 5 תפוחי אדמה
      • 1 חציל בלאדי
      • 2 בצלים בינוניים
      • פלפל חריף
      • שמן זית
      • מלח ים

      אופן ההכנה

      • 1. מנפים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר והשמרים מערבבים היטב.
      • 2. בקערה נפרדת ממיסים את המלח במים ומוסיפים את השמן מערבבים קלות ויוצקים את הנוזל לתוך קערת הקמח.
      • 3. מערבבים עד לקבלת בצק מפורר מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות (ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה אך התוצאה הרבה יותר טובה כשלשים את הבצק ביד).
      • 4. לאחר 10 דקות יוצרים מהבצק כדור מעבירים לקערה משומנת היטב ומכסים במגבת לחה.
      • 5. למילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים ומסננים, שומרים מעט ממי הבישול ומקלפים בעודם חמים.
      • 6. מועכים לפירה מוסיפים מעט שמן זית מלח ים ומעט ממי הבישול ומצננים.
      • 7. את החציל שורפים על להבה גלויה עד שקליפתו חרוכה מעבירים למסננת ומקלפים בעודו חם בשר החציל אמור להיות לבן.
      • 8. את הבצל חותכים לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן זית עד הזהבה ומוסיפים לסיר.
      • 9. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו (בערך שעה וחצי) קורצים ממנו עיגולים במשקל 100 גרם (בערך אגרוף קפוץ) ונותנים גם להם לתפוח במשך חצי שעה נוספת תחת מגבת לחה על משטח משומן היטב.
      • 10. פותחים כל כדור לעובי הכי דק שניתן (הבצק צריך להיות שקוף) מניחים שכבה אחידה של הפירה ומפזרים מעט מנתח החציל השרוף מגלגלים בעדינות לרולדה ואותה מגלגלים לשבלול.
      • 11. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד להזהבה קלה בערך 45 דקות עד שעה.
      • 12. מגישים חם וטורפים הכל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -