פיצה טבעונית

שף הראל זכאים ממסעדת זכאים בת"א מראה שאפשר ליצור אוכל טבעוני ומושחת ומכין פיצה טעימה וללא גבינה.

מתכון מאת: הראל זכאים, מערכת וואלה!
אוכל מושחת בזכאים. אפיק גבאי
אוכל מושחת בזכאים

מצרכים

  • חצי ק"ג קמח לפיצה
  • 330 גרם מים (קצת פחות מכוס וחצי)
  • 25 גרם שמן זית (1/2 2 כפות)
  • 20 גרם סוכר (2 כפות)
  • 11 גרם מלח (כף)
  • 7 גרם שמרים יבשים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים קמח סוכר ושמרים בקערה גדולה.
  • 2. מוסיפים מלח ומערבבים שוב.
  • 3. מערבבים יחד את כל הנוזלים בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת היבשים.
  • 4. לשים כ-10 דקות לא פחות, עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים במגבת לחה ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו בערך שעה וחצי.
  • 5.מחלקים את הבצק לארבע ויוצרים כדור חלק מכל רבע בצק.
  • מכסים את הכדורים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
  • 6. על משטח מקומח היטב מרדדים כל כדור לעיגול דק מניחים פרוסות עגבנייה בצל ופלפל חריף בוזקים שמן זית בנדיבות ומעט מלח ים אטלנטי
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר בחלקו העליון של התנור למשך 5-10 דקות, תלוי בסוג התנור.
  • 8. הפיצה מוכנה כאשר היא זהובה ונוצרות בועות של בצק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully