וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה טבעוני עם תותים

השף הראל זכאים ממסעדת זכאים בת"א מראה שאפשר ליצור אוכל טבעוני ומושחת ומכין כנאפה עם מי ורדים ותותים.

מתכון מאת: הראל זכאים, מערכת וואלה

אוכל מושחת בזכאים. אפיק גבאי
אוכל מושחת בזכאים

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג שערות קדאיף חתוכות ביד למקטעים של כ 3 ס"מ מאווררות היטב
  • 300 גרם פולי סויה מושרים מראש 24 שעות
  • כוס סוכר
  • חצי כוס מיץ לימון
  • מי וורדים
  • מלח ים
  • 1 ליטר מים מסוננים
  • 250 גרם תותים חצויים לאורכם

אופן ההכנה

  • 1. מסננים וטוחנים את פולי הסויה בבלנדר יחד עם שליש כוס סוכר וכחצי כפית מלח ים, תוך כדי טחינה מוסיפים את המים עד שמתקבל נוזל במרקם של יוגורט.
  • 2. מעבירים את הנוזל יחד עם חצי כוס מיץ הלימון לסיר רחב ומחממים על להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, ברגע שרואים בועות קטנות מכבים את הלהבה וממתינים כ- 10
  • דקות עד שמוצקי הסויה נפרדים מהנוזל.
  • 3. מעבירים את תוכן הסיר למסננת מרופדת בבד חיתול קושרים את הבד ותולים אותו בחוץ כשעה.
  • 4. מחממים תנור ל-150 מעלות (אם יש את האופציה אז רק חום תחתון)
  • 5. מושחים תבנית בכמות נדיבה של שמן זית ומפזרים שכבה נדיבה של שערות הקדאיף
  • 6. מעבירים את מסת הסויה לכלי קטן ומשטחים על השערות בשכבה אחידה ובוזקים מעט מלח ים.
  • 7. מפזרים את יתר שערות הקדאיף ודוחסים היטב.
  • 8. בוזקים שמן זית מעל הכל ומניחים על רצפת התנור לכ- 15 דקות בחום של 150 מעלות.
  • 9. בינתיים ממיסים שליש כוס סוכר בחצי כוס מים רותחים ויוצקים מי וורדים (כמה שאוהבים).
  • 10. מניחים בקערה את התותים ושליש כוס הסוכר (זו שנותרה) ומערבבים בידיים עד שהסוכר מתמזג ונמס והתותים מגירים נוזלים- מניחים בצד. מוציאים את הכנאפה שבתנור ומטלטלים מעט את המגש כדי לוודא שהיא נפרדת מהתבנית.
  • 11. מניחים מעליה תבנית נוספת מרופדת במעט שמן זית והופכים. מכניסים חזרה לתנור לאפייה של עוד 15 דקות.הכנאפה צריכה לצאת זהובה מאוד, יכול להיות שהזמנים ישתנו קצת בהתאם לסוג התנור.
  • ברגע שהכנאפה יוצאת מהתנור בוזקים עליה את מי הוורדים המתוקים פורסים למנות ומגישים יחד עם התותים המלוטשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully