- 1. מתחילים בהכנת הבצק המקדים: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, המים והמלח כדקה אחת ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. ממשיכים בפעולת הערבול עוד שתי דקות נוספות. משאירים את הבצק המקדים במיקסר ונותנים לו לנוח כחצי שעה.
-
- 2. ממשיכים בהכנת הבצק הרגיל: כעבור חצי שעה של המתנה מוסיפים לקערת המיקסר שבה נמצא הבצק המקדים את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים, והמים ולשים הכול יחד במהירות איטית כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לערבל 2-3 דקות נוספות.
-
- 3. מוסיפים את השמן וממשיכים בפעולת הערבול עוד כשלוש דקות עד שהבצק משתחרר מהדפנות. מכסים את הקערה במגבת לחה וממתינים כשעה עד שהבצק תופח.
-
- 4. כעבור שעה מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, ומכינים כ-30 כדורים שאותם מסדרים בתבניות אפייה (15 כדורים בכל תבנית). ממשיכים להתפיח עוד כשעה.
-
- 5. המלית: בסיר ע"ג אש בינונית, מבשליםאת התפוחים והסוכר עד להתרככות. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים לתפוחים. מערבבים. מעבירים לשקעי סיליקון קטנים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ- 3/4 שעה.
-
- 6. מעצבים ואופים: לאחר המתנה של שעה, מחממים תנור ל- 200 מעלות, מוציאים מהמקפיא את המלית וחולצים אותה מתבניות הסיליקון, לאחר מכן לוקחים קפסולה של מלית ומכניסים לאמצע כדור הבצק, בעזרת דחיפה זהירה פנימה עד אשר כולה בתוך הבצק (ראה סרטון).
-
- 7. מברישים בביצה את הכדורים, מפזרים מעט פניני סוכר.
- מכניסים לתנור לכ- 20 דקות עד להזהבה קלה.