פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה שמרים עם תפוחים

      אפה שמרים מפנק ומשובח בתוספת פניני סוכר. בפריז ניתן למצוא את המאפים הללו בכל קונדיטורית רחוב כמאפי בוקר של "לקחת וללכת" לצד האספרסו. חשוב להקפיד על התהליך ולא לדלג. יש להכין שלב אחר שלב ולהקפיד על כל זמני ההמתנה

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      מצרכים

      • לבצק מקדים:
      • 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
      • 140 גרם (1/2 כוס+ 2 כפות) מים פושרים
      • ראש כפית שמרית (שמרים טריים)
      • לבצק :
      • 1 ק"ג קמח לחם
      • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
      • 20 גרם (1/2 1 כפות) מלח
      • 30 גרם (3 כפות) שמרים טריים
      • 540 מ"ל (1/4 2 כוסות) מים
      • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות כפית) שמן
      • למלית התפוחים:
      • 300 גרם תפוחים קצוצים קטן (בערך 2 תפוחים)
      • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
      • 10 גרם (1 כף) קורנפלור + 45 מ"ל (3 כפות) מים (אם יש צורך אפשר להוסיף כף מים נוספת)
      • לציפוי:
      • 100 גרם פניני סוכר
      • ביצה טרופה

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים בהכנת הבצק המקדים: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, המים והמלח כדקה אחת ולאחר מכן מוסיפים את השמרים. ממשיכים בפעולת הערבול עוד שתי דקות נוספות. משאירים את הבצק המקדים במיקסר ונותנים לו לנוח כחצי שעה.
      • 2. ממשיכים בהכנת הבצק הרגיל: כעבור חצי שעה של המתנה מוסיפים לקערת המיקסר שבה נמצא הבצק המקדים את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים, והמים ולשים הכול יחד במהירות איטית כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לערבל 2-3 דקות נוספות.
      • 3. מוסיפים את השמן וממשיכים בפעולת הערבול עוד כשלוש דקות עד שהבצק משתחרר מהדפנות. מכסים את הקערה במגבת לחה וממתינים כשעה עד שהבצק תופח.
      • 4. כעבור שעה מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, ומכינים כ-30 כדורים שאותם מסדרים בתבניות אפייה (15 כדורים בכל תבנית). ממשיכים להתפיח עוד כשעה.
      • 5. המלית: בסיר ע"ג אש בינונית, מבשליםאת התפוחים והסוכר עד להתרככות. מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים לתפוחים. מערבבים. מעבירים לשקעי סיליקון קטנים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכ- 3/4 שעה.
      • 6. מעצבים ואופים: לאחר המתנה של שעה, מחממים תנור ל- 200 מעלות, מוציאים מהמקפיא את המלית וחולצים אותה מתבניות הסיליקון, לאחר מכן לוקחים קפסולה של מלית ומכניסים לאמצע כדור הבצק, בעזרת דחיפה זהירה פנימה עד אשר כולה בתוך הבצק (ראה סרטון).
      • 7. מברישים בביצה את הכדורים, מפזרים מעט פניני סוכר.
      • מכניסים לתנור לכ- 20 דקות עד להזהבה קלה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -