פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת מרנג עם תאנים

      עוגה יפה וחגיגית ובתוכה חבויה הפתעה - עד שלא פורסים אותה לא יודעים מה היא מכילה בתוכה. עוגת מרנג עם תאנים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)
      מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל- 2 תבניות מלבניות בגודל 27X8 ס"מ:
      • 3 ביצים
      • 260 גרם (1/3 2 כוסות) סוכר לבן
      • 250 מ"ל (1 כוס+ 1 כף) שמן קנולה
      • 110 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב
      • 4 גרם (1 כפית) מלח
      • 7 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
      • 240 גרם (3/4 2 כוסות+ 1 כף) קמח מנופה
      • 6 תאנים חצויים לשניים
      • למרנג:
      • 8 חלבונים
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • 100 גרם (שקית + 2 כפות) פודינג וניל

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר ושמן קנולה. מוסיפים את החלב והמלח, ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה והקמח המנופה.
      • 2. משמנים קלות את התבניות, ומוזגים את הבלילה לתבניות, מעבירים למקרר לכ- 1/2 שעה.
      • 3. כעבור חצי שעה מחממים תנור לחום 160 מעלות, מוציאים את העוגות מן המקרר ומניחים את חצאי התאנים. מכניסים לתנור למשך 40-45 דקות.
      • 4. בינתיים מכינים את המרנג: מקציפים את החלבון והסוכר למרנג רך ויציב. מוסיפים את הפודינג, וממשיכים רק עד לקבלת מרנג יציב. מזלפים את המרנג על גבי העוגות.
      • 5. מגבירים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים למשך 8 דקות נוסספות.
      • טיפ:
      • בשביל שיצא מרנג מושלם, לאחר 8 דקות האפייה, רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור למשך כ- 15 דקות, עד שהתנור מתקרר.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -