פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שמרים שושנים

      עוגת שמרים חלומית בצורת שושנים של מאפיית לחמים, שסודה בבצק מושלם ובמילוי ענוג של מרציפן ותפוחים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שושנים שמרים תפוחים ומרציפן של מאפיית לחמים (דניאל לילה)
      עוגת שושנים שמרים תפוחים ומרציפן של מאפיית לחמים (דניאל לילה)

      מצרכים

      • מרכיבים ל-2 תבניות 20X20 ס"מ:
      • לבצק שמרים:
      • 500 גרם קמח
      • 25 גרם שמרים טריים
      • 85 גרם סוכר
      • 90 גרם חמאה רכה
      • 2 ביצים בינוניות
      • 110 מ"ל חלב
      • 1/4 כפית מלח
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • לתפוחים:
      • 2 תפוחים מזן גרנד סמיט
      • 20 גרם חמאה
      • 40 גרם סוכר
      • לסוכר קינמון:
      • 30 גרם סוכר
      • 1/4 כפית קינמון
      • למרציפן:
      • 50 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
      • לקרם שקדים:
      • (מכינים כמות מינימלית, משתמשים במעט ואת היתר מקפיאים)
      • 100 גרם חמאה
      • 100 גרם סוכר
      • 2 ביצים קטנות
      • 100 גרם שקדים טחונים
      • 40 גרם קמח
      • 1 כף רום לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח.
      • 2. לקערת מיקסר עם וו לישה יוצקים את החלב, ומפוררים לתוכה את השמרים.
      • 3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח. מפעילים ולשים במהירות נמוכה.
      • 4. כעבור 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה, מגבירים למהירות בינונית, ולשים עוד 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
      • 5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש, ומניילנים. מניחים במקרר ללילה. כשהבצק קר מוציאים ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
      • 6. מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לגודל 1X1 ס"מ.
      • 7. מחממים מחבת, ומוסיפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את קוביות התפוחים, ומקפיצים עד לריכוך. שמים בצד.
      • 8. מכינים סוכר קינמון: בכלי קטן מערבבים את הסוכר וקינמון.
      • 9. מכינים קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר במהירות בינונית כ-5 דקות. מעבירים למהירות איטית, ומוסיפים שקדים טחונים וקמח, מערבבים לאיחוד. מוסיפים ביצים ומערבבים עד שהן נבלעות. מוסיפים את הרום ומערבבים עד לקבלת קרם חלק וללא גושים.
      • 10. מרכיבים את העוגה: מרדדים חלק בצק אחד למלבן בגודל 35X25 ס"מ.
      • 11. מורחים שכבה דקה של קרם שקדים - 3 כפות בלבד. מפזרים סוכר קינמון בצורה אחידה. מפזרים את קוביות התפוחים וקוביות המרציפן בצורה אחידה.
      • 12. מגלגלים לגליל הדוק. חותכים ל-9 "שבלולים". מותחים את קצה השבלול (כמו קצה של סלוטייפ) ומהדקים אותו על צדו של השבלול. מניחים בתבנית 20X20 כשהקצה הסגור נמצא למטה.
      • 13. מתפיחים עד שהעוגה מגיעה לשולי התבנית. אופים ב-160-170 מעלות כ-30 דקות. מוציאים ומושחים בסירופ סוכר.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -