מתכונים חמים

עוגת שושנים בקרם קפה עשיר

לשדרג את העוגה הידועה של סבתא

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק
  • 5 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 שקית שמרית + משפר אפייה
  • 1 חבילה (200 גר') מרגרינה או חמאה
  • 1 ביצה
  • למילוי
  • 1/2 1 חבילות (300גר') מרגרינה
  • 3 כפות קקאו עלית
  • 1/2 1 כפות קפה נמס עלית
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כפית רום
  • לסירופ:
  • 3/4 כוסות מים (יש אפשרות להמיר חצי מכמות המים בחלב)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל או רום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק:
  • 1. מחממים בסיר קטן את המים והסוכר, עד לרתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה, בוחשים עד להמסה.
  • 2. בקערת המערבל מניחים את הקמח, ביצה, השמרים ומשפר האפייה, ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה את תערובת המרגרינה והסוכר ומפעילים את וו הלישה של המערבל למשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים במגבת למשך 30 דקות.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  • 4. לאחר שהבצק תפח (הכפיל את נפחו), מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן.
  • 5. מורחים כשליש מתערובת המילוי על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חותכים כל רולדה לפרוסות באורך של 3 ס"מ. משמנים תבנית עגולה ומניחים את הפרוסות אחת ליד השניה בצורת שבלול (כשהצד החתוך כלפי מטה), במרווחים קטנים. מכסים את התבנית במגבת לתפיחה נוספת למשך 10 דקות.
  • 6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ-40 דקות, עד לקבלת גוון חום בהיר.
  • 7. בזמן האפיה מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש ומוסיפים את חומרי הטעם.
  • 8. כשהעוגוה מוכנה יוצקים את הסירופ על גבי העוגה.
  • צילום, בימוי ועריכה: IVP, בית הפקה מקוון

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully