- מכינים את הבצק:
- 1. מחממים בסיר קטן את המים והסוכר, עד לרתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את המרגרינה, בוחשים עד להמסה.
-
- 2. בקערת המערבל מניחים את הקמח, ביצה, השמרים ומשפר האפייה, ומערבבים בכף עץ. מוסיפים בהדרגה את תערובת המרגרינה והסוכר ומפעילים את וו הלישה של המערבל למשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים במגבת למשך 30 דקות.
-
- 3. מערבבים את כל חומרי המילוי.
-
- 4. לאחר שהבצק תפח (הכפיל את נפחו), מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן.
-
- 5. מורחים כשליש מתערובת המילוי על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חותכים כל רולדה לפרוסות באורך של 3 ס"מ. משמנים תבנית עגולה ומניחים את הפרוסות אחת ליד השניה בצורת שבלול (כשהצד החתוך כלפי מטה), במרווחים קטנים. מכסים את התבנית במגבת לתפיחה נוספת למשך 10 דקות.
-
- 6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ-40 דקות, עד לקבלת גוון חום בהיר.
-
- 7. בזמן האפיה מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש ומוסיפים את חומרי הטעם.
-
- 8. כשהעוגוה מוכנה יוצקים את הסירופ על גבי העוגה.
-
- צילום, בימוי ועריכה: IVP, בית הפקה מקוון