- 1. להכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה.
-
- 2. לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
-
- 3. מערבבים עם כף פלסטיק או עץ, מחזירים לאש בחום נמוך או בינוני (לא אש גבוהה) ומערבבים עד שהמסה מתייבשת.
-
- 4. מיד כשהבצק ניתק מדפנות הסיר והופך לכדור סביב הכף, מורדים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.
-
- 5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מקררים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד שמתקבל בצק הומוגני, אלסטי ונוח לזילוף. במידה והעיסה מעט קשה, אפשר לדלל עם מעט חלב (עד 30 גרם), או להוסיף ביצה.
-
- 6. מזלפים בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק מספר 12, עיגולים בקוטר של 6 סנטימטר ומפזרים מעליהם סוכר גבישי. אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות.
-
- 7. להכנת קצפת השנטילי מוזגים את כל מרכיבי הקצפת לקערה ומקציפים, עד לקבלת קצפת יציבה.
-
- 8. חותכים את חלקה העליון של כל אחת מהפחזניות באמצעות סכין משוננת. מזלפים בתוך הפחזנית קצפת וניל ומכסים אותה בחזרה.