פחזניות במילוי קצפת וניל

בצק רבוך פריך טומן בחובו קצפת וניל עשירה. קינוח קטן שמתמסר בקלות

מתכון מאת: .
פחזניות במילוי קרם וניל של הסטודנטים במגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים. שירן כרמל,
פחזניות במילוי קרם וניל של הסטודנטים במגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים(צילום: שירן כרמל)

מצרכים

  • לבצק רבוך:
  • 250 גרם (1 כוס + כף) מים
  • 250 גרם (1 כוס + כף) חלב
  • 10 גרם (½ כף) מלח
  • 20 גרם (1 כף) סוכר
  • 250 גרם חמאה
  • 300 גרם (2 כוסות +2 כפות) קמח
  • 400 גרם (8 יחידות)ביצים
  • לקצפת שנטילי וניל:
  • 250 מ"ל (חבילה אחת) שמנת מתוקה לקצפת
  • 70 גרם (½ כוס + כף) אבקת סוכר
  • 15 גרם (1 כף) תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה.
  • 2. לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
  • 3. מערבבים עם כף פלסטיק או עץ, מחזירים לאש בחום נמוך או בינוני (לא אש גבוהה) ומערבבים עד שהמסה מתייבשת.
  • 4. מיד כשהבצק ניתק מדפנות הסיר והופך לכדור סביב הכף, מורדים מהאש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.
  • 5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, מקררים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד שמתקבל בצק הומוגני, אלסטי ונוח לזילוף. במידה והעיסה מעט קשה, אפשר לדלל עם מעט חלב (עד 30 גרם), או להוסיף ביצה.
  • 6. מזלפים בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק מספר 12, עיגולים בקוטר של 6 סנטימטר ומפזרים מעליהם סוכר גבישי. אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות.
  • 7. להכנת קצפת השנטילי מוזגים את כל מרכיבי הקצפת לקערה ומקציפים, עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 8. חותכים את חלקה העליון של כל אחת מהפחזניות באמצעות סכין משוננת. מזלפים בתוך הפחזנית קצפת וניל ומכסים אותה בחזרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully