נושאים חמים

פחזניות - שוקטים

מיני פחזניות חמאה בציפוי סוכר – קטנות, עגולות ונימוחות בפה. מתכון של אמילין בייקרי, מאפיית בוטיק

שוקטים של אמילין בייקרי (יח
שוקטים של אמילין בייקרי (יח"צ , עומר בן זאב)

מצרכים

  • לכ-50 יחידות:
  • 200 גרם חמאה
  • כף (20 גרם) סוכר
  • כף (20 גרם) מלח
  • כוס חלב
  • כוס מים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 4 ביצים
  • 200 גרם סוכר גבישי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מערבבים את החלב, המים, המלח, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 3. מעבירים את הבלילה למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
  • 4. מעבירים את הבלילה לשק זילוף (עם צנתר 13). מזלפים על נייר אפייה כדורים בגודל של כחצי ביצה במרחק של 3 סנטימטר זה מזה.
  • 5. מפזרים על הכדורים סוכר גבישי ומסירים את עודפי הסוכר מהתבנית.
  • 6. אופים למשך שתי דקות בחום של 200 מעלות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים במשך 13 דקות.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות