עוגיות חמאה ושיבולת שועל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס דחוסה סוכר חום דמררה
- ½ 3 כוסות קמח
- 300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 כוסות שיבולת שועל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
- 2. יוצרים נקניק מאורך ומצננים במקרר למשך שעה.
- 3. בעזרת סכין חדה פורסים לעיגולים ומסדרים בשורות לסירוגין על גבי תבנית שכוסתה בנייר אפייה.
- 4. אופים כעשרים דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
- 5. לאחר שהעוגיות התקררו, זורים אבקת סוכר ושומרים בכלי סגור.
- גיוונים: אפשר להחליף חלק מכמות שיבולת השועל באגוזי פקאן, לוז, מלך, שקדים, קרנברי מיובש, ג'ינג'ר מסוכר, צימוקים ועוד.