- 1 . בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף במרקם יוגורט (לא קשה).
- 2. בשלב זה מגבירים את מהירות המיקסר להכי גבוהה, בוזקים את המלח ואת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב.
- 3. בוזקים את כף הקורנפלור על פני המרנג ותוך קיפול בתנועות עדינות בעזרת מרית (לקקן).
- 4. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים שטוחים בקוטר 5-7 ס"מ על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 5. אופים את פרחי המרנג בתנור בחום של 100 מעלות במצב טורבו 2-3 שעות או בחום של 70 מעלות למשך לילה (6 שעות).
- 6. מקציפים את גבינת המסקרפונה עם השמנת המתוקה ותמצית הוניל לקצפת יציבה. מכניסים למקרר ל-15 דקות (ניתן להוסיף כפית מייצב קצפת או כף אבקת פודינג וניל במידה ורוצים לייצב את הקינוח לאורך זמן).
- 7. בינתיים חותכים את הפירות הנבחרים לקוביות קטנות, וניגשים להרכבת העוגיות.
- 8. לוקחים פרח מרנג אפוי, מזלפים על החלק השטוח את קרם המסקרפונה, משבצים מסביב ובאמצע כמה קוביות מן הפירות הטריים שחתחכנו וסוגרים מעל עם פרח מרנג נוסף.
- מגישים מיד.
- הערות:
- ניתן להוסיף 1/4 כפית חומץ בשלב הקצפת החלבונים לקבלת מרנג קשיח במיוחד מבחוץ ומעט רך מבפנים.
- אחסון:
- ניתן לשמור את פרחי המרנג (ללא המילוי) בכלי אטום במקום מוצל ונטול לחות לאורך זמן.