עוגיות פבלובה
מירב שיינר מכינה עוגיות סנדביץ' פבלובה שובבות, שמספקים שני ביסים מושלמים של אושר
מיני פבלובה עם פירות (צילום: מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- כמות: 20 עוגיות סנדביץ' קטנות
- חלבונים מ-3 ביצים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- קורט מלח
- 1 כף קורנפלור
- 150 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) גבינת מסקרפונה
- 150 גרם (1/2 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כפית תמצית וניל אמיתי
- 2-3 פירות קיץ (אפרסק/ שזיף/ דובדבן/ משמש)
- 1 . בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף במרקם יוגורט (לא קשה).
- 2. בשלב זה מגבירים את מהירות המיקסר להכי גבוהה, בוזקים את המלח ואת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב.
- 3. בוזקים את כף הקורנפלור על פני המרנג ותוך קיפול בתנועות עדינות בעזרת מרית (לקקן).
- 4. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים שטוחים בקוטר 5-7 ס"מ על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 5. אופים את פרחי המרנג בתנור בחום של 100 מעלות במצב טורבו 2-3 שעות או בחום של 70 מעלות למשך לילה (6 שעות).
- 6. מקציפים את גבינת המסקרפונה עם השמנת המתוקה ותמצית הוניל לקצפת יציבה. מכניסים למקרר ל-15 דקות (ניתן להוסיף כפית מייצב קצפת או כף אבקת פודינג וניל במידה ורוצים לייצב את הקינוח לאורך זמן).
- 7. בינתיים חותכים את הפירות הנבחרים לקוביות קטנות, וניגשים להרכבת העוגיות.
- 8. לוקחים פרח מרנג אפוי, מזלפים על החלק השטוח את קרם המסקרפונה, משבצים מסביב ובאמצע כמה קוביות מן הפירות הטריים שחתחכנו וסוגרים מעל עם פרח מרנג נוסף.
- מגישים מיד.
- הערות:
- ניתן להוסיף 1/4 כפית חומץ בשלב הקצפת החלבונים לקבלת מרנג קשיח במיוחד מבחוץ ומעט רך מבפנים.
- אחסון:
- ניתן לשמור את פרחי המרנג (ללא המילוי) בכלי אטום במקום מוצל ונטול לחות לאורך זמן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה