פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות פבלובה

      מירב שיינר מכינה עוגיות סנדביץ' פבלובה שובבות, שמספקים שני ביסים מושלמים של אושר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מיני פבלובה עם פירות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      מיני פבלובה עם פירות (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: 20 עוגיות סנדביץ' קטנות
      • חלבונים מ-3 ביצים
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • קורט מלח
      • 1 כף קורנפלור
      • 150 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) גבינת מסקרפונה
      • 150 גרם (1/2 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה להקצפה
      • 1 כפית תמצית וניל אמיתי
      • 2-3 פירות קיץ (אפרסק/ שזיף/ דובדבן/ משמש)

      אופן ההכנה

      • 1 . בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף במרקם יוגורט (לא קשה).
      • 2. בשלב זה מגבירים את מהירות המיקסר להכי גבוהה, בוזקים את המלח ואת הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב.
      • 3. בוזקים את כף הקורנפלור על פני המרנג ותוך קיפול בתנועות עדינות בעזרת מרית (לקקן).
      • 4. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פרחים שטוחים בקוטר 5-7 ס"מ על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
      • 5. אופים את פרחי המרנג בתנור בחום של 100 מעלות במצב טורבו 2-3 שעות או בחום של 70 מעלות למשך לילה (6 שעות).
      • 6. מקציפים את גבינת המסקרפונה עם השמנת המתוקה ותמצית הוניל לקצפת יציבה. מכניסים למקרר ל-15 דקות (ניתן להוסיף כפית מייצב קצפת או כף אבקת פודינג וניל במידה ורוצים לייצב את הקינוח לאורך זמן).
      • 7. בינתיים חותכים את הפירות הנבחרים לקוביות קטנות, וניגשים להרכבת העוגיות.
      • 8. לוקחים פרח מרנג אפוי, מזלפים על החלק השטוח את קרם המסקרפונה, משבצים מסביב ובאמצע כמה קוביות מן הפירות הטריים שחתחכנו וסוגרים מעל עם פרח מרנג נוסף.
      • מגישים מיד.
      • הערות:
      • ניתן להוסיף 1/4 כפית חומץ בשלב הקצפת החלבונים לקבלת מרנג קשיח במיוחד מבחוץ ומעט רך מבפנים.
      • אחסון:
      • ניתן לשמור את פרחי המרנג (ללא המילוי) בכלי אטום במקום מוצל ונטול לחות לאורך זמן.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -