- 1. לתוך קלחת קטנה מכניסים חמאה, סוכר ודבש. ממיסים על אש בינונית לתערובת אחידה.
-
- 2. מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומנפים פנימה את הקמח והמלח. מערבבים היטב.
-
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים תלוליות בעזרת כפית קטנה. יש להניח במרווחים של 5-7 ס"מ מאחר והבלילה מתרחבת מאד באפייה.
-
- 4. לטוויל רך וגמיש- אופים 5-6 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לטוויל פריך ופציח- אופים 10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק.
-
- 6. מוציאים מן התנור ומצננים כדקה. נוטלים גליל מתכת/ מערוך ילדים קטן/ צוואר בקבוק יין/ גליל שיוצרים מנייר אלומניום, מניחים טוויל מסביב וסוגרים את היריעה לצורת גליל. מניחים בצד וממשיכים כך עם כולם.
-
- 7. מכניסים את כל חומרי המלית למיקסר ומתחילים להקציף כמה שניות במהירות נמוכה. ממשיכים להקציף עד 3 דקות במהירות גבוהה.
-
- 8. ממלאים את טוויליי הדבש בקרם ומגישים עם שקדים ונענע טרייה.
-
- איחסון והגשה:
- ניתן לשמור את הקרם המוכן במקרר ואת הטוויל בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
-
- מי שהכין טוויל רך, ימלא בקרם ויכניס למקרר חצי שעה לפני ההגשה. כך מתקבל קינוח שמזכיר מרקם של מוס בו הטוויל והקרם מתמזגים יחד לתענוג רך ואוורירי.
-
- מי שהכין טוויל פריך, ימלא בקרם דקות ספורות לפני ההגשה כך מתקבל קינוח עם ניגוד מרקמים וטעמים חזק.