טוויל דבש במילוי מסקרפונה
טוויל זהוב במילוי קרם גבינה לימוני
מצרכים
- לבצק:
- 30 גרם חמאה
- 30 גרם סוכר דמררה (2 כפות)
- 30 גרם דבש (1/2 1 כפות)
- 20 גרם קמח (2 כפות)
- קורט מלח
- למלית:
- 250 מיל' שמנת מתוקה
- 50 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפות אבקת סוכר
- קליפת לימון מגוררת
- לקישוט:
- שבבי שקדים
- עלי נענע טרייה
אופן ההכנה
- 1. לתוך קלחת קטנה מכניסים חמאה, סוכר ודבש. ממיסים על אש בינונית לתערובת אחידה.
- 2. מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומנפים פנימה את הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים תלוליות בעזרת כפית קטנה. יש להניח במרווחים של 5-7 ס"מ מאחר והבלילה מתרחבת מאד באפייה.
- 4. לטוויל רך וגמיש- אופים 5-6 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לטוויל פריך ופציח- אופים 10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק.
- 6. מוציאים מן התנור ומצננים כדקה. נוטלים גליל מתכת/ מערוך ילדים קטן/ צוואר בקבוק יין/ גליל שיוצרים מנייר אלומניום, מניחים טוויל מסביב וסוגרים את היריעה לצורת גליל. מניחים בצד וממשיכים כך עם כולם.
- 7. מכניסים את כל חומרי המלית למיקסר ומתחילים להקציף כמה שניות במהירות נמוכה. ממשיכים להקציף עד 3 דקות במהירות גבוהה.
- 8. ממלאים את טוויליי הדבש בקרם ומגישים עם שקדים ונענע טרייה.
- איחסון והגשה:
- ניתן לשמור את הקרם המוכן במקרר ואת הטוויל בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
- מי שהכין טוויל רך, ימלא בקרם ויכניס למקרר חצי שעה לפני ההגשה. כך מתקבל קינוח שמזכיר מרקם של מוס בו הטוויל והקרם מתמזגים יחד לתענוג רך ואוורירי.
- מי שהכין טוויל פריך, ימלא בקרם דקות ספורות לפני ההגשה כך מתקבל קינוח עם ניגוד מרקמים וטעמים חזק.