מתכונים חמים

טוויל דבש במילוי מסקרפונה

טוויל זהוב במילוי קרם גבינה לימוני

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

טוויל דבש במילוי קרם גבינה לימוני

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם סוכר דמררה (2 כפות)
  • 30 גרם דבש (1/2 1 כפות)
  • 20 גרם קמח (2 כפות)
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 250 מיל' שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • קליפת לימון מגוררת
  • לקישוט:
  • שבבי שקדים
  • עלי נענע טרייה

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קלחת קטנה מכניסים חמאה, סוכר ודבש. ממיסים על אש בינונית לתערובת אחידה.
  • 2. מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומנפים פנימה את הקמח והמלח. מערבבים היטב.
  • 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים תלוליות בעזרת כפית קטנה. יש להניח במרווחים של 5-7 ס"מ מאחר והבלילה מתרחבת מאד באפייה.
  • 4. לטוויל רך וגמיש- אופים 5-6 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לטוויל פריך ופציח- אופים 10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק.
  • 6. מוציאים מן התנור ומצננים כדקה. נוטלים גליל מתכת/ מערוך ילדים קטן/ צוואר בקבוק יין/ גליל שיוצרים מנייר אלומניום, מניחים טוויל מסביב וסוגרים את היריעה לצורת גליל. מניחים בצד וממשיכים כך עם כולם.
  • 7. מכניסים את כל חומרי המלית למיקסר ומתחילים להקציף כמה שניות במהירות נמוכה. ממשיכים להקציף עד 3 דקות במהירות גבוהה.
  • 8. ממלאים את טוויליי הדבש בקרם ומגישים עם שקדים ונענע טרייה.
  • איחסון והגשה:
  • • ניתן לשמור את הקרם המוכן במקרר ואת הטוויל בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
  • • מי שהכין טוויל רך, ימלא בקרם ויכניס למקרר חצי שעה לפני ההגשה. כך מתקבל קינוח שמזכיר מרקם של מוס בו הטוויל והקרם מתמזגים יחד לתענוג רך ואוורירי.
  • • מי שהכין טוויל פריך, ימלא בקרם דקות ספורות לפני ההגשה כך מתקבל קינוח עם ניגוד מרקמים וטעמים חזק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully