פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טוויל דבש במילוי מסקרפונה

      טוויל זהוב במילוי קרם גבינה לימוני

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טוויל דבש במילוי קרם גבינה לימוני (נמרוד סונדרס)
      טוויל דבש במילוי קרם גבינה לימוני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 30 גרם חמאה
      • 30 גרם סוכר דמררה (2 כפות)
      • 30 גרם דבש (1/2 1 כפות)
      • 20 גרם קמח (2 כפות)
      • קורט מלח
      • למלית:
      • 250 מיל' שמנת מתוקה
      • 50 גרם גבינת מסקרפונה
      • 1 כף מיץ לימון
      • 2 כפות אבקת סוכר
      • קליפת לימון מגוררת
      • לקישוט:
      • שבבי שקדים
      • עלי נענע טרייה

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קלחת קטנה מכניסים חמאה, סוכר ודבש. ממיסים על אש בינונית לתערובת אחידה.
      • 2. מעבירים את התערובת לקערה בינונית ומנפים פנימה את הקמח והמלח. מערבבים היטב.
      • 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים תלוליות בעזרת כפית קטנה. יש להניח במרווחים של 5-7 ס"מ מאחר והבלילה מתרחבת מאד באפייה.
      • 4. לטוויל רך וגמיש- אופים 5-6 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לטוויל פריך ופציח- אופים 10 דקות עד לקבלת צבע חום עמוק.
      • 6. מוציאים מן התנור ומצננים כדקה. נוטלים גליל מתכת/ מערוך ילדים קטן/ צוואר בקבוק יין/ גליל שיוצרים מנייר אלומניום, מניחים טוויל מסביב וסוגרים את היריעה לצורת גליל. מניחים בצד וממשיכים כך עם כולם.
      • 7. מכניסים את כל חומרי המלית למיקסר ומתחילים להקציף כמה שניות במהירות נמוכה. ממשיכים להקציף עד 3 דקות במהירות גבוהה.
      • 8. ממלאים את טוויליי הדבש בקרם ומגישים עם שקדים ונענע טרייה.
      • איחסון והגשה:
      • • ניתן לשמור את הקרם המוכן במקרר ואת הטוויל בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
      • • מי שהכין טוויל רך, ימלא בקרם ויכניס למקרר חצי שעה לפני ההגשה. כך מתקבל קינוח שמזכיר מרקם של מוס בו הטוויל והקרם מתמזגים יחד לתענוג רך ואוורירי.
      • • מי שהכין טוויל פריך, ימלא בקרם דקות ספורות לפני ההגשה כך מתקבל קינוח עם ניגוד מרקמים וטעמים חזק.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -