פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוס פיסטוק וטוויל נוגט

      באדיבות הקונדיטור יואב דקלבאום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מוס פיסטוק וטוויל נוגט (יח
      מוס פיסטוק וטוויל נוגט (יח"צ)

      מצרכים

      • 250 גרם חמאה
      • 350 גרם סוכר
      • 130 מ"ל חלב
      • 250 גרם אגוזי לוז גרוסים
      • מוס פיסטוק:
      • 160 גרם פיסטוקים טחונים דק
      • 200 מ"ל חלב
      • 50 גרם סוכר
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • 20 גרם סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בסיר את חומרי הטוויל פרט לאגוזים. מביאים לרתיחה.
      • 2. כאשר התערובת מבעבעת מסירים מהאש ומוסיפים אגוזי לוז גרוסים.
      • 3. מחממים את התנור ל- 150 מעלות ומורחים את התערובת על נייר אפיה במגש ואופים 15 דקות עד שהטוויל מוזהב. מוציאים מהתנור ולקרר את הטוויל.
      • 4. מכינים מוס פיסטוק: מרתיחים בסיר תוך כדי בחישה פיסטוקים, חלב וסוכר. מקררים במקרר.
      • 5. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר ומקפלים אל הפיסטוקים הקרים.
      • 6. שומרים את המוס במקרר בכלי אטום ואת הטוויל בכלי אטום מחוץ למקרר. לפני ההגשה חותכים את הטוויל בגודל הרצוי ומזלפים מוס פיסטוק מעל הטוויל ומניחים טוויל נוסף מעל (כמו סנדוויץ).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -