מוס ערמונים

לכבוד החורף שהגיע, מתכון אריסטוקרטי קצפתי מענג בעל ניחוח וטעם מעולים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מוס ערמונים מאת שף מוריס מונייר, "מונייר פוד דייזין". דניאל לילה
מוס ערמונים מאת שף מוריס מונייר, "מונייר פוד דייזין"

מצרכים

  • ל- 8-10 מנות:
  • תבנית פיירקס 25X35 ס"מ או קעריות אישיות שקופות או רינגים אישיים בקוטר 5 ס"מ
  • 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה לקצפת
  • 200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 מיכל (250 גרם) מחית ערמונים ממותקים
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר או אבקת קקאו איכותית
  • ערמונים מקולפים וקצוצים ו/או סילאן (אופציונלי)
  • 30 גליליות וופל (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקרם: במיקסר עם וו מקצף, מתחילים בהקצפת השמנת לקצפת חזקה ויציבה.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל שאר מרכיבי הקרם. מעבירים את הקצפת לקערה עם מסת הגבינה והערמונים, ומערבבים.
  • 3. מעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צנטר כוכב) ומזלפים לקעריות/רינגים אישיים או לתבנית הגשה גדולה.
  • 4. מעטרים בשוקולד מגורר ובאבקת קקאו.
  • 5. מכניסים למקרר למינימום שעה, עדיפות למשך כל הלילה.
  • 6. אפשר להשתמש בגליליות וופל חתוכות גס כבסיס קראנצ'י למוס.
  • 7. הגשה: מעטרים צלחת בסילאן, מעל מניחים את המוס ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully