מוס ערמונים
לכבוד החורף שהגיע, מתכון אריסטוקרטי קצפתי מענג בעל ניחוח וטעם מעולים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 8-10 מנות:
- תבנית פיירקס 25X35 ס"מ או קעריות אישיות שקופות או רינגים אישיים בקוטר 5 ס"מ
- 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה לקצפת
- 200 גרם גבינת שמנת (מסוג פילדלפיה או מסקרפונה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1/2 מיכל (250 גרם) מחית ערמונים ממותקים
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר או אבקת קקאו איכותית
- ערמונים מקולפים וקצוצים ו/או סילאן (אופציונלי)
- 30 גליליות וופל (אופציונלי)
אופן ההכנה
- 1. להכנת הקרם: במיקסר עם וו מקצף, מתחילים בהקצפת השמנת לקצפת חזקה ויציבה.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל שאר מרכיבי הקרם. מעבירים את הקצפת לקערה עם מסת הגבינה והערמונים, ומערבבים.
- 3. מעבירים לשקית זילוף (אפשר עם צנטר כוכב) ומזלפים לקעריות/רינגים אישיים או לתבנית הגשה גדולה.
- 4. מעטרים בשוקולד מגורר ובאבקת קקאו.
- 5. מכניסים למקרר למינימום שעה, עדיפות למשך כל הלילה.
- 6. אפשר להשתמש בגליליות וופל חתוכות גס כבסיס קראנצ'י למוס.
- 7. הגשה: מעטרים צלחת בסילאן, מעל מניחים את המוס ומגישים.