מתכונים חמים

קציפת תותים וגבינה בכוסות

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציפת שוקולד לבן, קראמבל תותים (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
  • 10-8 תותים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
  • למוס גבינה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% (1 גביע)
  • 80 גרם סוכר (1/3 כוס+כף)
  • לקראמבל:
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • רבע כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מוס גבינה: מקציפים את השמנת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם הסוכר. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
  • 2. מחפים את הדופן הפנימית של כל כוס בפרוסות תותים, וממלאים במוס כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • 3. מכינים קראמבל: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות, בחום של 170 מעלות. מצננים.
  • 4. מפזרים את הקראמבל על המוס ומגישים.
  • 5. אפשר גם אחרת, במיוחד לעצלנים: מחליפים את הקראמבל בחצי כוס אגוזים גרוסים או ברס (אגוזי לוז מסוכרים וגרוסים - להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה), פצפוצי אורז מסוכרים או בפתיתי

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully