פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציפת תותים וגבינה בכוסות

      3 מדרגים / 4 כוכבים

      קציפת שוקולד לבן, קראמבל תותים (דנה מאירזון)
      קציפת שוקולד לבן, קראמבל תותים (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
      • 10-8 תותים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
      • למוס גבינה:
      • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
      • 250 גרם גבינה לבנה 9% (1 גביע)
      • 80 גרם סוכר (1/3 כוס+כף)
      • לקראמבל:
      • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • רבע כוס סוכר
      • 1/2 כוס קמח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים מוס גבינה: מקציפים את השמנת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם הסוכר. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
      • 2. מחפים את הדופן הפנימית של כל כוס בפרוסות תותים, וממלאים במוס כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
      • 3. מכינים קראמבל: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות, בחום של 170 מעלות. מצננים.
      • 4. מפזרים את הקראמבל על המוס ומגישים.
      • 5. אפשר גם אחרת, במיוחד לעצלנים: מחליפים את הקראמבל בחצי כוס אגוזים גרוסים או ברס (אגוזי לוז מסוכרים וגרוסים - להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה), פצפוצי אורז מסוכרים או בפתיתי

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -