וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט תותים וקרם שקדים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

טארט קרם שקדים ותותים. דנה מאירזון
טארט קרם שקדים ותותים

מצרכים למתכון

  • 10 תותים פרוסים
  • חפיסת אבקת ג'לי תות שדה, מהולה במים רותחים
  • לבצק פריך:
  • 50 גרם חמאה
  • כף אבקת סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 3/4 כוס קמח
  • כפית מחוקה של אבקת אפייה
  • לקרם שקדים:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 50 גרם שקדים
  • 1 ביצה
  • כף קמח
  • לקרם וניל:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 40 גרם אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק אחיד (ולא מעבר לכך). מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 2. מכינים את קרם השקדים: במעבד מזון, טוחנים יחד את אבקת הסוכר והשקדים. מעבירים אותם למיקסר עם וו לישה ביחד עם החמאה ומערבלים במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל. כעבור 2 דקות מוסיפים את הקמח.
  • 3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את תבנית הטארט ומכסים בקרם השקדים, עד 3/4 מגובה התבנית. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות ומצננים.
  • 4. מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת קצף יציב.
  • 5. מרכיבים את הטארט: מורחים על הפאי האפוי שכבה בעובי 1 ס"מ של קרם הווניל. מסדרים מעליו את פרוסות התות הטרי ויוצקים את הג'לי החמים. אפשר לקרר כשעה במקרר, או פשוט להסתער מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully