- 1. מכינים את השטרויזל: מחממים תנור על 180 מעלות. מערבלים במיקסר את כל החומרים פרט לחמאה, אותה מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול. כשמתקבלת תערובת פירורית אחיד, מפסיקים את פעולת המיקסר.
-
- 2. משטחים את התערובת על תבנית רחבה, מחופה נייר פרגמנט, ואופים כ-12 דקות בתנור החם עד שהפירורים מזהיבים ומתייבשים.
-
- 3. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר, תחילה במהירות איטית ומגבירים עוצמה לאט לאט. כשמתקבל קצף חלק ויציב, מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את המסקרפונה וגרידת הלימון.
-
- 4. מכינים את התותים: פורסים את התותים לרבעים. מחצית מהתותים שומרים בצד, ואת המחצית השנייה משרים כחצי שעה בקערית עם בלסמי, נענע וסוכר.
-
- 5. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבות בכוסות זכוכית שכבת קרם, מעליה שכבת תותים ומעל שטרויזל, וחוזר חלילה, עד למילוי הכוס. מומלץ להעביר לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.