קאפקייקס תותים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- כוס סוכר
- 50 גרם חמאה
- רבע כוס שמן תירס או קנולה
- 3/4 כוס חלב
- 2 ביצים (מס' 1)
- 1/8 כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי תפוז
- לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- כוס תות שדה טרי
- לקישוט:
- תותים טריים ומרמלדת תות
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור מראש לחום בינוני - 160 מעלות.
- 2. במיקסר, טורפים את הביצים, הסוכר, החמאה, השמן והחלב ביחד במהירות בינונית במשך כ-5 דקות. מוסיפים את כל החומרים היבשים וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה. חשוב שלא להיסחף עם הערבול.
- 3. מכינים את הציפוי: טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר.
- 4. מוזגים את הבלילה לתבנית המאפינס, עד 2/3 מגובה השקעים. אופים את הקאפ-קייקס במשך כ-15 דקות או עד שהקיסם שנעצנו במרכזן יוצא יבש. מורחים אותן בקרם הציפוי ומקשטים בתותים טריים ומרמרלדת תות.