- 1. לקרם השוקולד: מחממים שמנת בסיר עד שמגיעה לסף רתיחה - לא לבעבוע מלא.
-
- 2. שופכים את השמנת על השוקולד ומניחים לחום השמנת להמיס אותו במשך כדקה ואז מערבבים את השניים עד ליצירת תערובת אחידה. מסננים לתוך כלי אטום (לא לוותר על שלב הסינון) ומעבירים למקרר למשך הלילה.
-
-
- 3. לקאפקייקס: מחממים תנור ל-160 מעלות ומסדרים מנז'טים בתבנית שקעים, אפשר להשתמש גם במנז'טים לאפיה ללא תבנית.
-
- 4. מנפים קמח, אבקת קקאו, מלח, סודה לשתיה ואבקת אפיה לקערה.
-
- 5. מערבבים את השמנת החמוצה, החלב והיין בקערה נפרדת.
-
- 6. מקציפים חמאה רכה וסוכר עם וו גיטרה למשך 5 דקות במהירות בינונית, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים בהדרגתיות אחת - אחת עד להתלכדות מלאה בתערובת.
-
- 7. מערבלים לתערובת את עיסת הקמח ועיסת השמנת החמוצה לסירוגין (מתחילים ומסיימים עם עיסת הקמח) עד לקבלת תערובת חלקה. יש להימנע מערבול יתר. מערבבים בצורה ידנית בתנועת קיפול, על מנת שלא יותרו שאריות שלא עורבבו בתחתית הקערה.
-
- 8. ממלאים את המנז'טים עד ⅔ גובהן בעזרת כף או שק זילוף, אופים כ- 15 דקות עד שהעוגות נראות אפויות וקיסם שננעץ במרכזן נותר יבש.
-
- 9. מצננים מעט, משחררים את העוגות עם המנז'טים לרשת ומקררים.
-
- 8. להקצפת הקרם: מעבירים את הקרם הקר מהמקרר לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מקציפים במהירות נמוכה עד שהוא מסמיך מעט ומתבהר. יש להימנע מערבול יתר בכדי למנוע מרקם גבשושי.
-
- 9. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק וזולפים בצורה דקורטיבית לגובה. מקשטים כיד הדמיון באמצעות סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן או מריר מגורד