פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כיפות מוס שוקולד פרווה

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      צילום: דרור פיקלני, עריכה: שירלי בש

      מצרכים

      • ל-10 מנות:
      • 250 מ"ל שמנת צמחית
      • מנת אספרסו או 3 כפות קפה נמס מומס ב-100 מ"ל מים רותחים
      • 1 שקית אינסטנט וניל
      • 1/3 כוס ליקר קפה
      • 6 גרם ג'לטין מומס ב-40 מ"ל מים
      • לגנאש:
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • 100 מ"ל שמנת צמחית
      • לקישוט:
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • 100 מ"ל שמנת צמחית

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים גנאש: ממיסים שוקולד ושמנת על ביין מארי או במיקרוגל עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק.
      • 2. בקערה נפרדת טורפים היטב את חומרי המוס עד לקבלת מרקם המזכיר יוגורט. מוסיפים את הגנאש.
      • 3. יוצקים לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור קטן. אפשר למזוג גם לכוסיות קטנות מפלסטיק.
      • 4. מעבירים למקפיא לפחות ל-4 שעות.
      • 5. במקביל מכינים גנאש לקישוט: ממיסים שוקולד ושמנת על ביין מארי או במיקרוגל עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
      • 6. מקציפים את הגנאש לקישוט קלות רק עד שיתרכך מעט. מעבירים לשקית זילוף.
      • 7. מחלצים את כדורי המוס ומניחים אחד על השני על צלחת. מקשטים בעיטור גנאש ומגישים.

      עוד מתכוני מוס

      כיפות מוס שוקולד פרווה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -