מתכונים חמים

כיפות מוס שוקולד פרווה

מתכון מאת: מירי זורגר, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

(צילום: דרור פיקלני, עריכה: שירלי בש)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 250 מ"ל שמנת צמחית
  • מנת אספרסו או 3 כפות קפה נמס מומס ב-100 מ"ל מים רותחים
  • 1 שקית אינסטנט וניל
  • 1/3 כוס ליקר קפה
  • 6 גרם ג'לטין מומס ב-40 מ"ל מים
  • לגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת צמחית
  • לקישוט:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת צמחית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים גנאש: ממיסים שוקולד ושמנת על ביין מארי או במיקרוגל עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים היטב את חומרי המוס עד לקבלת מרקם המזכיר יוגורט. מוסיפים את הגנאש.
  • 3. יוצקים לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור קטן. אפשר למזוג גם לכוסיות קטנות מפלסטיק.
  • 4. מעבירים למקפיא לפחות ל-4 שעות.
  • 5. במקביל מכינים גנאש לקישוט: ממיסים שוקולד ושמנת על ביין מארי או במיקרוגל עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  • 6. מקציפים את הגנאש לקישוט קלות רק עד שיתרכך מעט. מעבירים לשקית זילוף.
  • 7. מחלצים את כדורי המוס ומניחים אחד על השני על צלחת. מקשטים בעיטור גנאש ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully