מתכונים חמים

מוס שוקולד ומרציפן

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוס שוקולד ומרציפן (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 5 גרם אבקת ג'לטין
  • 25 גרם מים קרים
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם מרציפן
  • לקישוט:
  • 100 גרם פניני קרנץ' שוקולד מריר או שוקולד מגורד על פומפיה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.
  • 2. מחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר עד סף רתיחה.
  • 3. שופכים את השמנת המתוקה לקערה עם קוביות השוקולד ומערבבים עד הומוגניות. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר, מוסיפים את הג'לטין שהשרינו במים ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
  • 4. מקציפים מיכל שני של שמנת לקצפת רכה, מקפלים בעדינות לתוך מסת השוקולד.
  • 5. מרדדים את המרציפן וקורצים ממנו לבבות. בכל כוס מניחים לב מרציפן צמוד לדופן הכוס.
  • 6. ממלאים בכוסות את המוס ומעבירים לקירור.
  • 7. מקשטים בפניני שוקולד או בשוקולד מגורד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully