מוס שוקולד ומרציפן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 5 גרם אבקת ג'לטין
- 25 גרם מים קרים
- 1 כף סוכר
- 100 גרם מרציפן
- לקישוט:
- 100 גרם פניני קרנץ' שוקולד מריר או שוקולד מגורד על פומפיה
אופן ההכנה
- 1. משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.
- 2. מחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר עד סף רתיחה.
- 3. שופכים את השמנת המתוקה לקערה עם קוביות השוקולד ומערבבים עד הומוגניות. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר, מוסיפים את הג'לטין שהשרינו במים ומערבבים עד אחידות וקבלת תערובת חלקה.
- 4. מקציפים מיכל שני של שמנת לקצפת רכה, מקפלים בעדינות לתוך מסת השוקולד.
- 5. מרדדים את המרציפן וקורצים ממנו לבבות. בכל כוס מניחים לב מרציפן צמוד לדופן הכוס.
- 6. ממלאים בכוסות את המוס ומעבירים לקירור.
- 7. מקשטים בפניני שוקולד או בשוקולד מגורד.