מתכונים חמים

מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה

מתכון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף

מתכון מאת: צ'רלי פדידה
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה (צילום: דן פרץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 6 מנות אישיות:
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר דק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • קורט מלח
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 350 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1/2 כוס אלכוהול משובח לפי הטעם למשל- גרנד מרנייה, ברנדי, טריפל סק, אמרטו, אייריש קרים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף סוכר דק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים יחד במערבל את הביצים עם חצי כוס סוכר, וניל, מלח ונס קפה לתערובת תפוחה ואוורירית.
  • 2. בסיר קטן מרתיחים את מיכל השמנת המתוקה, ומורידים מהאש. מכניסים פנימה את השוקולד השבור לקוביות ומערבבים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את האלכוהול הנבחר ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 3. מקפלים לתערובת הביצים את תערובת קרם השוקולד בעדינות.
  • 4. מקציפים במערבל 100 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו לתערובת שאיחדנו קודם.
  • 5. מקררים את התערובת במקרר ולאחר מכן מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות שמפניה אישיות.
  • 6. ניתן לקשט בפס מרנג או במיני נשיקת מרנג.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully