- אופן ההכנה:
-
- 1. להכנת גנאש הגנדויה: ממיסים במיקרוגל את שוקולד מריר עם שמנת מתוקה במשך שתי דקות.
-
- 2. מערבבים את המצרכים במטרפה למשך שתי דקות נוספות עד להמסה מוחלטת.
-
- 3. מעבירים את הבלילה לקערה ומוסיפים אבקת נוגט, אספרסו או נס הקפה אייריש קרים. טורפים היטב עד לקבלת מרקם נטול גושים ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
-
- 4. להכנת בסיס פצפוצי אורז: בבן מארי ממיסים חמאה עם שוקולד מריר.
-
- 5. בקערה מערבבים פצפוצי אורז וכוס אבקת נוגט. שופכים את השוקולד והחמאה המומסים אל הבלילה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-
- 6. משטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 את המסה ומשאירים בצד.
-
- 7. להכנת המוס: מניחים את הג'לטין בקערה ומוזגים עליו כוס מים. מניחים בצד לספיחת הנוזלים, כך שהעיסה מעט מתנפחת.
-
- 8. בינתיים מכניסים לקערת מיקסר עם מטרפה את הגנאש הקר, מוסיפים את השמנת המתוקה כאשר היא קרה ומקציפים עד לקבלת מרקם יציב וקציפתי.
-
- 9. מחממים את הג'לטין במיקרוגל למשך דקה. מוסיפים כמה כפות מהמוס וטורפים היטב. מוסיפים עוד כמה כפות ומערבבים עד להשוואת טמפרטורות. מחזירים את הבלילה לקערת המיקסר ומקציפים למשך שתי דקות עד שהחומרים מתערבבים באופן מוחלט.
-
- 10. שופכים את המוס על בסיס הפצפוצים ומקפיאים למשך שעתיים שלוש שעות. מסדרים את הטרפלסים, ומקפיאים למשך 24 שעות נוספות לפחות. (ניתן לשמור בהקפאה עד כשבועיים)
-
- להגשה:
- להעביר את העוגה מהמקפיא למקרר כ- 3 עד- 4 שעות לפחות לפני ההגשה, בכדי להפשיר את העוגה.