מיני קפקייקס
קינוח קלאסי לילדים ולמבוגרים, הכי טעים כשהוא טרי טרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס מים
- 1/4 כוס קקאו
- 100 גר' שוקולד מריר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס חמאה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- 1/3 כוס ריוויון
אופן ההכנה
- 1. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה.
- 2. בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים, הקקאו, השוקולד, השמן והחמאה. מוסיפים בהדרגה לתערובת היבשים ומערבבים היטב.
- 3. את הביצים והריוויון מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
- 4. יוצקים לתבניות נייר לפי הגודל הרצוי.
- 5. ממלאים כ-2/3 מהמקום ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות. להשלמת הבדיקה נועצים קיסם ובודקים שיוצא יבש. מצננים ומצפים בקצפת/סוכריות או במה שאוהבים.