- 1. מכינים את מוס שוקולד-קפה: במחבת קטנה ממיסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה (128 מעלות במדחום מטבח).
-
- 2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשתערובת הביצים תפוחה מאוד, מזליפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר הרותח. ממשיכים להקציף עד שתחתית קערת המיקסר קרה.
-
- 3. ממיסים את השוקולד עם הקפה הנמס על בן מארי.
-
- 4. בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין במעט מים על פי הוראות היצרן, ומיד מוסיפים לתוך השוקולד המומס. טורפים במטרפת יד עד שהג'לטין מתחבר לתערובת.
-
- 5. מקציפים את השמנת הצמחית, המים וחלב הקוקוס לקצף יציב. מניחים לרגע בצד.
-
- 6. מקפלים את תערובת הביצים עם יתרת קצף הביצים.
-
- 7. מקפלים את קצף הביצים עם השמנת המוקצפת למוס אחיד.
-
- 8. מזלפים את השוקולד המומס על תערובת המוס, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם אוורירי.
-
- 9. מכינים קרם שוקולד-קפה: עוטפים את פולי הקפה במגבת ובעזרת מערוך שוברים אותם. מרתיחים 100 מ"ל שמנת צמחית עם פולי הקפה, מכבים את האש ומצננים כ-10 דקות.
-
- 10. קוצצים את השוקולד המריר. כעבור 10 דקות מביאים את השמנת לרתיחה בשנית, מסננים מפולי הקפה ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
-
- 11. מבליעים את השוקולד אל תוך השמנת בעזרת מטרפת יד.
-
- 12. מערבבים את הג'לטין עם מעט מים קרים ומיד מוסיפים בערבוב לגנאש הקפה ומקררים.
-
- 13. מקציפים את יתרת השמנת הצמחית עם חלב הקוקוס.
-
- 14. מקציפים את גנאש הקפה, שופכים אותו על השמנת המוקצפת ומערבבים (מקפלים) בעזרת לקקן, עד לקבלת מוס אחיד.
-
- 15. מרכיבים את העוגה: ממלאים שליש מהרינג במוס שוקולד. יוצקים את קרם הקפה ומשטחים. מסיימים עם יתרת מוס השוקולד. משטיחים עם מרית את חלקו העליון של המוס. מקפיאים ללילה.
-
- 16.האופן הכנת הציפוי: קוצצים את השוקולד. מרתיחים את השמנת הצמחית עם הגלוקוז וסירופ התירס, ויוצקים על השוקולד.
-
- 17 טורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת ציפוי אחיד, מוסיפים את המרגרינה, חמאת הקקאו והגרוייר, ומבליעים בציפוי השוקולד.
-
- 18. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומסירים את השקף.
-
- 19. מניחים את העוגה על רשת האפייה של התנור, העומדת מעל תבנית אפייה נקייה.
-
- 20. יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת. אוספים בעזרת מרית את שאריות הציפוי שנשפכו לתבנית התחתונה.החוזרים ומצפים את העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.