מתכונים חמים

עוגת מוס שוקולד-קפה פרווה

מתכון לעוגת מוס שוקולד למתקדמים, מהספר החדש "עוגות בוטיק", שהוציא לאור בוטיק סנטרל

מתכון מאת: בוטיק סנטרל, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

מוס שוקולד פרווה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לעוגה בקוטר 21 ס"מ:
  • לתחתית פצפוצי אורז פרווה:
  • 60 גרם פרלינה (מחית אגוזי לוז)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם פצפוצי אורז
  • למוס קפה:
  • 400 גרם שוקולד מריר משובח
  • 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת צמחית (ללא טעמי תמצית וניל)
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס טבעי (לא מים עם רכז קוקוס)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • 20 גרם קפה נמס משובח
  • 2 ביצים
  • 6 חלמונים
  • 5 גרם ג'לטין דגים
  • לקרם קפה:
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) חלב קוקוס
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) שמנת צמחית (ללא טעמי תמצית וניל)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) פולי קפה או 25 גרם (1/2 2 כפות) קפה נמס משובח
  • 3 גרם (1 כפית) ג'לטין דגים
  • לציפוי שוקולד פרווה:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל (1/3 כוס + כף) שמנת צמחית
  • 50 גרם גרוייר (פולי קקאו גרוסים)
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 15 גרם (1/2 1 כפות) גלוקוז
  • 10 גרם (1 כף) סירופ תירס בהיר
  • 15 גרם (1 כף) מרגרינה ללא תוספת טעמים
  • 5 גרם (1 כפית) חמאת קקאו
  • כלים ואביזרים:
  • מיקסר עם מטרפה, מטרפת יד, רינג לאפייה בקוטר 21 ס"מ, סילפט, תחתית עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ, שקף לעוגה המתאים בגודלו לרינג, סיר בישול קטן, תבנית ורשת אפייה.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את מוס שוקולד-קפה: במחבת קטנה ממיסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה (128 מעלות במדחום מטבח).
  • 2. מקציפים את הביצים והחלמונים. כשתערובת הביצים תפוחה מאוד, מזליפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את סירופ הסוכר הרותח. ממשיכים להקציף עד שתחתית קערת המיקסר קרה.
  • 3. ממיסים את השוקולד עם הקפה הנמס על בן מארי.
  • 4. בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין במעט מים על פי הוראות היצרן, ומיד מוסיפים לתוך השוקולד המומס. טורפים במטרפת יד עד שהג'לטין מתחבר לתערובת.
  • 5. מקציפים את השמנת הצמחית, המים וחלב הקוקוס לקצף יציב. מניחים לרגע בצד.
  • 6. מקפלים את תערובת הביצים עם יתרת קצף הביצים.
  • 7. מקפלים את קצף הביצים עם השמנת המוקצפת למוס אחיד.
  • 8. מזלפים את השוקולד המומס על תערובת המוס, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם אוורירי.
  • 9. מכינים קרם שוקולד-קפה: עוטפים את פולי הקפה במגבת ובעזרת מערוך שוברים אותם. מרתיחים 100 מ"ל שמנת צמחית עם פולי הקפה, מכבים את האש ומצננים כ-10 דקות.
  • 10. קוצצים את השוקולד המריר. כעבור 10 דקות מביאים את השמנת לרתיחה בשנית, מסננים מפולי הקפה ויוצקים על השוקולד הקצוץ.
  • 11. מבליעים את השוקולד אל תוך השמנת בעזרת מטרפת יד.
  • 12. מערבבים את הג'לטין עם מעט מים קרים ומיד מוסיפים בערבוב לגנאש הקפה ומקררים.
  • 13. מקציפים את יתרת השמנת הצמחית עם חלב הקוקוס.
  • 14. מקציפים את גנאש הקפה, שופכים אותו על השמנת המוקצפת ומערבבים (מקפלים) בעזרת לקקן, עד לקבלת מוס אחיד.
  • 15. מרכיבים את העוגה: ממלאים שליש מהרינג במוס שוקולד. יוצקים את קרם הקפה ומשטחים. מסיימים עם יתרת מוס השוקולד. משטיחים עם מרית את חלקו העליון של המוס. מקפיאים ללילה.
  • 16.האופן הכנת הציפוי: קוצצים את השוקולד. מרתיחים את השמנת הצמחית עם הגלוקוז וסירופ התירס, ויוצקים על השוקולד.
  • 17 טורפים היטב במטרפת יד עד לקבלת ציפוי אחיד, מוסיפים את המרגרינה, חמאת הקקאו והגרוייר, ומבליעים בציפוי השוקולד.
  • 18. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהרינג ומסירים את השקף.
  • 19. מניחים את העוגה על רשת האפייה של התנור, העומדת מעל תבנית אפייה נקייה.
  • 20. יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת. אוספים בעזרת מרית את שאריות הציפוי שנשפכו לתבנית התחתונה.החוזרים ומצפים את העוגה. שומרים במקרר עד להגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully