עוגת שוקולד קפה
עוגת שיש בחום ומוקה מהמאגר של מאפיית לחם טאטי בגבעתיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 90 גרם חמאה
- 125 גרם סוכר לבן
- 2 ביצים בגודל M
- 160 גרם קמח לבן
- 2 גרם אבקת אפייה
- 2 גרם אבקת סודה לשתייה
- 125 גרם שמנת חמוצה
- 50 מ"ל חלב
- 2 כפות אבקת קפה נמס
- 25 גרם סוכר לבן
- 20 מ"ל ברנדי
- 15 גרם קקאו כהה
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים חמאה וסוכר.
- 2. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים לקצף חזק ויציב.
- 3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים קלות.
- 4. מוסיפים שמנת, חלב וקפה נמס ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
- 5. מוציאים שליש מהעיסה לקערה נפרדת ומערבבים עם סוכר, ברנדי וקקאו.
- 6. מחזירים לקערה הראשונה ומערבבים לקבלת צורת שיש.
- 7. יוצקים לתבנית מוארכת באורך 30 ס"מ ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יצא יבש.