מתכונים חמים

מוס שוקולד עשיר

מוס שוקולד חגיגי ומושחת

מתכון מאת: קרן אלה גפן ויעל סלע, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

הבנות אוהבות אוכל (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 50 גרם חמאה
  • 2.5 חבילות + שורה (270 גרם) שוקולד מריר 60%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 5 חלמונים
  • 4 חלבונים
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 1/8 כוס (30 מ"ל) יין אדום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את החמאה, השוקולד, המים והמלח. מניחים בצד לצינון.
  • 2. מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים והיין, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 3. מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף מבריק ורך.
  • 4. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד עד קבלת מסה אחידה.
  • 5. יוצרים לכוסות או קערות הגשה, ומקררים 6 שעות לפחות.
  • הצעות הגשה: בננות מקורמלות, שבבי שוקולד לבן או שברי עוגיות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully