מוס שוקולד עשיר
מוס שוקולד חגיגי ומושחת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 50 גרם חמאה
- 2.5 חבילות + שורה (270 גרם) שוקולד מריר 60%
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 5 חלמונים
- 4 חלבונים
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 1/8 כוס (30 מ"ל) יין אדום
אופן ההכנה
- 1. ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את החמאה, השוקולד, המים והמלח. מניחים בצד לצינון.
- 2. מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים והיין, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
- 3. מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף מבריק ורך.
- 4. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד עד קבלת מסה אחידה.
- 5. יוצרים לכוסות או קערות הגשה, ומקררים 6 שעות לפחות.
- הצעות הגשה: בננות מקורמלות, שבבי שוקולד לבן או שברי עוגיות.