- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 2. מכינים את הקאפקייק: מרככים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה במיקסר לתערובת תפוחה.
-
- 3. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
-
- 4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
-
- 5. מוסיפים לתערובת המיקסר לסירוגין את השמנת, מיץ הלימון ותערובת היבשים.
-
- 6. מזלפים את תערובת הקאפקייקס כ-3/4 גובה השקעים.
-
- 7. אפייה: כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא יבש.
-
- 8. מכינים את קרם הלימון: שמים את הסוכר, מיץ הלימון, הביצים והחלמונים בקערת באן מארי (אמבט מים חמים).
-
- 9. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה (ולא יותר).
-
- 10. מורידים ומערבבים פנימה את החמאה.
-
- 11. מסננים את התערובת על מנת לוודא שאין בה גושים.
-
- 12. מקררים את הקרם (1/2 שעה בטמפרטורת החדר).
-
- 13. מכינים את המרנג: מערבבים את החלבון והסוכר בקערת באן מארי, ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים כ-10 דקות, במהירות גבוהה עד ליצירת קצף נוקשה ויציב, וממתינים להתקררות המסה.
-
- 14. הרכבת הקאפקייק: בעזרת כפית קטנה (או כף פריזיאן המשמשת ליצירת כדורי מלון וכדומה) עושים שקע בכל קאפקייק, ובתוכו שמים כפית מקרם הלימון.
-
- 15. בעזרת שק זילוף מזלפים את המרנג על כל קאפקייק.
-
- 16. מכניסים לתנור במצב גריל עליון למספר שניות. חשוב להשגיח, כי המרנג נשרף במהירות. אם יש מבער ידני, שורפים קלות את המרנג.