מתכונים חמים

קאפקייק לימון

קינוח קטן-גדול המשלב עוגה, אווריריות קצפתית וניחוח פירותי

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קאפקייק לימון של בייקברי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-18 יחידות:
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 ביצים מס' 2
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 210 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 גרם מלח (קורט)
  • קרם לימון:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • מיץ מ-2 לימונים בינוניים
  • 1 ביצה מס' 2
  • 80 גרם חלמון (חלמון מ-4 ביצים מס' 2)
  • 15 גרם חמאה
  • ציפוי מרנג:
  • 140 גרם חלבון (חלבון מ-4 ביצים מס' 2)
  • 280 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מכינים את הקאפקייק: מרככים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה במיקסר לתערובת תפוחה.
  • 3. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
  • 5. מוסיפים לתערובת המיקסר לסירוגין את השמנת, מיץ הלימון ותערובת היבשים.
  • 6. מזלפים את תערובת הקאפקייקס כ-3/4 גובה השקעים.
  • 7. אפייה: כ-20 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא יבש.
  • 8. מכינים את קרם הלימון: שמים את הסוכר, מיץ הלימון, הביצים והחלמונים בקערת באן מארי (אמבט מים חמים).
  • 9. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה (ולא יותר).
  • 10. מורידים ומערבבים פנימה את החמאה.
  • 11. מסננים את התערובת על מנת לוודא שאין בה גושים.
  • 12. מקררים את הקרם (1/2 שעה בטמפרטורת החדר).
  • 13. מכינים את המרנג: מערבבים את החלבון והסוכר בקערת באן מארי, ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים כ-10 דקות, במהירות גבוהה עד ליצירת קצף נוקשה ויציב, וממתינים להתקררות המסה.
  • 14. הרכבת הקאפקייק: בעזרת כפית קטנה (או כף פריזיאן המשמשת ליצירת כדורי מלון וכדומה) עושים שקע בכל קאפקייק, ובתוכו שמים כפית מקרם הלימון.
  • 15. בעזרת שק זילוף מזלפים את המרנג על כל קאפקייק.
  • 16. מכניסים לתנור במצב גריל עליון למספר שניות. חשוב להשגיח, כי המרנג נשרף במהירות. אם יש מבער ידני, שורפים קלות את המרנג.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully