מתכונים חמים

מוס גבינה עם אפרסקים

לאחר שהסתיים הרומן עם ראש השנה ועוגות הדבש, מוס גבינה קליל להכנה עם קראמבלס וטעם של אפרסקים הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לחזור לחיים.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מוס גבינה עם אפרסקים וקראמבלס פתי בר לימוני

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 מנות: 12 כוסות אישיות ("צ'ייסר") בנפח 50 מיליגרם
  • 2-3 אפרסקים בינוניים פרוסים לשמיניות
  • למוס הגבינה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • ⅓ כוס (80 גרם) סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית (2 גרם) תמצית וניל
  • לקראמבל פתי בר:
  • 160 גרם ביסקוויטים (⅔ חבילת פתי בר)
  • 1 לימון מגורר עדין מאוד
  • ניתן להוסיף: 50 גרם אגוזי מלך
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת מוס הגבינה: מניחים בקערה את השמנת המתוקה והפודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, הסוכר, סוכר הווניל ותמצית הווניל. מקפלים את תערובת הגבינה לקצפת בעדינות בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 3. להרכבת המנה: מניחים פרוסות אפרסק ברצף על הדופן הפנימית של הכוסות האישית. ממלאים את הכוסות כמעט עד לקצה במוס הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 4. להכנת הקראמבל לימון: מעבדים במעבד מזון את הביסקוויטים והלימון המגורר עד לקבלת תערובת גסה ולא אבקתית. ניתן להחליף 50 גרם מהביסקוויטים באגוזי מלך.
  • 5. מפזרים את הקראמבל על המוס שבכוסות ומגישים. (ניתן להכין את הקינוחים מראש, לאחסנם במקרר ולפזר את הקראמבל סמוך להגשה).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully