פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מוס גבינה וניל שוקולד

      מוס צבעוני, שמורכב מפסי מוקה ווניל, נראה מצוין לצד הקפה ובעיקר קליל להכנה. מתכון מתוך הספר "פיצהפיתה ועוד מאכלים שילדים אוהבים" מאת דנית סלומון, בהוצאת "קוראים"

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      מוס גבינה וניל שוקולד מתוך הספר
      מוס גבינה וניל שוקולד מתוך הספר "פיצהפיתה ועוד מאכלים שילדים אוהבים" (יח"צ , יהודה סלומון)

      מצרכים

      • עבור 2 מנות גדולות או 3 מנות בינוניות
      • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
      • 2 כפות (40 גרם) סוכר
      • 2 שקיות סוכר וניל
      • ½ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד
      • 3 כפות ממרח נוטלה רך בטמפרטורת החדר
      • קוביית שוקולד מריר או חלב, מגורדת על מגררת גסה
      • 2-3 גליליות ממולאות בממרח אגוזים
      • חבילת כוסות שקופות

      אופן ההכנה

      • 1. שופכים לקערה את הגבינה. מוסיפים אליה את הסוכר ושקית סוכר הווניל ומערבלים במערבל ידני במהירות בינונית למשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס ותערובת הגבינה חלקה מאוד.
      • 2. בקערה נוספת יוצקים את השמנת. מוסיפים את השקיק השני של סוכר הווניל ומקציפים במערבל הידני במהירות בינונית, עד שנוצרת קצפת יציבה.
      • 3. מעבירים רבע מכמות הקצפת לקערת הגבינה. בעזרת כף, מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה בתנועות עטיפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      • 4. מוסיפים את ממרח הנוטלה לקערת הקצפת (במידה והממרח נוקשה, ניתן להמיס בבן מארי, לקבלת המרקם הרצוי). בעזרת כף, מבליעים את הנוטלה לתוך הקצפת בתנועות קיפול.
      • 5. מסדרים את שכבות המוס בכוסות: מניחים 3-2 כפיות קצפת נוטלה חומה בתחתית, לאחר מכן מחלקים את מוס הגבינה הלבן בין הכוסות ומסיימים עם שארית קצפת הנוטלה, אותה מחלקים בין הכוסות. בעזרת חלקה התחתון של הכפית, יוצרים דוגמת גל בחלק העליון של הכוס.
      • 6. מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה, זורים על הכוסות שוקולד מגורר, עליו מניחים ופל גלילית.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -