- 1. שופכים לקערה את הגבינה. מוסיפים אליה את הסוכר ושקית סוכר הווניל ומערבלים במערבל ידני במהירות בינונית למשך 3 דקות, עד שהסוכר נמס ותערובת הגבינה חלקה מאוד.
-
- 2. בקערה נוספת יוצקים את השמנת. מוסיפים את השקיק השני של סוכר הווניל ומקציפים במערבל הידני במהירות בינונית, עד שנוצרת קצפת יציבה.
-
- 3. מעבירים רבע מכמות הקצפת לקערת הגבינה. בעזרת כף, מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה בתנועות עטיפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. מוסיפים את ממרח הנוטלה לקערת הקצפת (במידה והממרח נוקשה, ניתן להמיס בבן מארי, לקבלת המרקם הרצוי). בעזרת כף, מבליעים את הנוטלה לתוך הקצפת בתנועות קיפול.
-
- 5. מסדרים את שכבות המוס בכוסות: מניחים 3-2 כפיות קצפת נוטלה חומה בתחתית, לאחר מכן מחלקים את מוס הגבינה הלבן בין הכוסות ומסיימים עם שארית קצפת הנוטלה, אותה מחלקים בין הכוסות. בעזרת חלקה התחתון של הכפית, יוצרים דוגמת גל בחלק העליון של הכוס.
-
- 6. מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה, זורים על הכוסות שוקולד מגורר, עליו מניחים ופל גלילית.