מתכונים חמים

ריסס פיסס

מתכון מאת: לירן גרודה, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

שלבי הכנת ריסס פיסס (צילום: לירז אלה)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-24 יחידות:
  • לבצק ברטון:
  • 225 גרם חמאה רכה
  • 225 גרם (2 כוסות +2 כפות) סוכר
  • 6 חלמונים
  • 340 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 4 גרם (1/2 כפית) מלח ים אטלנטי
  • 2 גרם (1/4 כפית) סודה לשתייה
  • כפית קליפת לימון מגורדת
  • למוס חמאת בוטנים:
  • 300 גרם חמאת בוטנים
  • 2 כפות דבש
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם חלבון (כ-5 חלבונים)
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 10 גרם חמאת קקאו (לא חובה – ניתן להשיג בחנויות מתמחות לאפייה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תחתית הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר יחד עד לאיחוד החומרים. מוסיפים חלמונים אחד אחד עם להטמעתם במסה.
  • 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים קלות. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
  • 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ וקורצים עוגיות לגודל של תבנית מיני מאפינס. מניחים את העיגולים בתוך שקעי התבנית.
  • 5. אופים כ 12-18 דקות בתוך תבנית סיליקון שבה מרכיבים את המנה.
  • 6. מכינים את המוס: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט.
  • 7. במקביל מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג רך.
  • 8. מערבבים את חמאת הבוטנים והשמנת המוקצפת עד לאיחוד החומרים. מוסיפים דבש ולבסוף את המרנג. מעבירים לשק זילוף.
  • 9. מרכיבים את המנה: בתבנית סיליקון עם התחתיות האפויות מזלפים את מוס החמאת בוטנים ומעבירים למקפיא לשעה עד 3 שעות.
  • 10. בקערה מעל באן מארי ממיסים את השוקולד (וחמאת הקקאו אם יש) ומסירים מן האש. מחלצים את המוס הקפוא וטובלים בשוקולד. מצננים על רשת ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully