ריסס פיסס
שלבי הכנת ריסס פיסס (צילום: לירז אלה)
מחשבון המרות
- ל-24 יחידות:
- לבצק ברטון:
- 225 גרם חמאה רכה
- 225 גרם (2 כוסות +2 כפות) סוכר
- 6 חלמונים
- 340 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 4 גרם (1/2 כפית) מלח ים אטלנטי
- 2 גרם (1/4 כפית) סודה לשתייה
- כפית קליפת לימון מגורדת
- למוס חמאת בוטנים:
- 300 גרם חמאת בוטנים
- 2 כפות דבש
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם חלבון (כ-5 חלבונים)
- 200 גרם (כוס) סוכר
- לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 10 גרם חמאת קקאו (לא חובה ניתן להשיג בחנויות מתמחות לאפייה)
- 1. מכינים את תחתית הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר יחד עד לאיחוד החומרים. מוסיפים חלמונים אחד אחד עם להטמעתם במסה.
- 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים קלות. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
- 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ וקורצים עוגיות לגודל של תבנית מיני מאפינס. מניחים את העיגולים בתוך שקעי התבנית.
- 5. אופים כ 12-18 דקות בתוך תבנית סיליקון שבה מרכיבים את המנה.
- 6. מכינים את המוס: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט.
- 7. במקביל מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג רך.
- 8. מערבבים את חמאת הבוטנים והשמנת המוקצפת עד לאיחוד החומרים. מוסיפים דבש ולבסוף את המרנג. מעבירים לשק זילוף.
- 9. מרכיבים את המנה: בתבנית סיליקון עם התחתיות האפויות מזלפים את מוס החמאת בוטנים ומעבירים למקפיא לשעה עד 3 שעות.
- 10. בקערה מעל באן מארי ממיסים את השוקולד (וחמאת הקקאו אם יש) ומסירים מן האש. מחלצים את המוס הקפוא וטובלים בשוקולד. מצננים על רשת ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה