- 1. מכינים את תחתית הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר יחד עד לאיחוד החומרים. מוסיפים חלמונים אחד אחד עם להטמעתם במסה.
-
- 2. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים קלות. מעבירים למקרר ל-20 דקות.
-
- 3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ וקורצים עוגיות לגודל של תבנית מיני מאפינס. מניחים את העיגולים בתוך שקעי התבנית.
-
- 5. אופים כ 12-18 דקות בתוך תבנית סיליקון שבה מרכיבים את המנה.
-
- 6. מכינים את המוס: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט.
-
- 7. במקביל מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרנג רך.
-
- 8. מערבבים את חמאת הבוטנים והשמנת המוקצפת עד לאיחוד החומרים. מוסיפים דבש ולבסוף את המרנג. מעבירים לשק זילוף.
-
- 9. מרכיבים את המנה: בתבנית סיליקון עם התחתיות האפויות מזלפים את מוס החמאת בוטנים ומעבירים למקפיא לשעה עד 3 שעות.
-
- 10. בקערה מעל באן מארי ממיסים את השוקולד (וחמאת הקקאו אם יש) ומסירים מן האש. מחלצים את המוס הקפוא וטובלים בשוקולד. מצננים על רשת ומגישים.