מתכונים חמים

מוס שוקולד לבן ואייריש קרים

חגיגות הסילבסטר ואלכוהול הם ההשראה לעוגת המוס של מיקי שמו

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מוס שוקולד לבן ואייריש קרים (צילום: דן פרץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לבסיס הספונג' עם שקדים:
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • ½ כוס אבקת סוכר מנופה
  • ½ כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 3 חלבונים
  • תבנית קפיצית 24
  • חומרים לקרם שוקולד לבן עם ליקר אייריש קרים:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • ½ כוס אייריש קרים
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 6 גרם אבקת ג'לטין
  • 1 כף סוכר
  • ½ כפית קפה נמס
  • חומרים לדקורציה:
  • שבבי קוקוס קלוי
  • שוקולד חלב
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אופן הכנת בסיס הספונג':
  • 1. מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין, ומורידים מהאש.
  • 2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, על מהירות גבוהה.
  • 3. מוסיפים לקציפת החלבונים את סירופ הסוכר בזרם דק ובהדרגה, עד שמתקבל קצף קשה, (בערך 10 דקות).
  • 4. מקפלים את השקדים ואת אבקת הסוכר לתערובת.
  • 5. על ניר אפייה משרטטים את קוטר התבנית. מעבירים את תערובת המרנג לשק זילוף ויוצרים בסיס על ידי זילוף המרנג בתנועה ספירלית מהחוץ פנימה.
  • 6. מכינים שני בסיסים ואופים בטמפ' של 160 מעלות במשך כחצי שעה ומצננים.
  • אופן הכנת הקרם:
  • 1. בקערה מעל בן-מארי ממיסים מיכל שמנת מתוקה בתוספת הכוס אייריש קרים ושוקולד לבן (גנאש). ממיסים את הג'לטין עם שתי כפות מים חמים ומוסיפים לתערובת הגנאש. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  • 2. לאחר שהגאנש התקרר לטמפרטורת החדר מקציפים מיכל נוסף של שמנת עם סוכר וקפה נמס. את התערובת המתקבלת מקפלים לתוך הגאנש.
  • אופן הרכבת המוס:
  • מניחים את בסיס הספונג', מעליו שכבה של קרם שוקולד לבן ואייריש קרים, מעל שכבה נוספת של בסיס ספונג' ומעל שוב את הקרם.
  • לקישוט ניתן להשתמש בשבבי קוקוס קלוי ושוקולד חלב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully