פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מוס שוקולד לבן ואייריש קרים

      חגיגות הסילבסטר ואלכוהול הם ההשראה לעוגת המוס של מיקי שמו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מוס שוקולד לבן ואייריש קרים (יח
      מוס שוקולד לבן ואייריש קרים (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • חומרים לבסיס הספונג' עם שקדים:
      • ½ כוס שקדים טחונים
      • ½ כוס אבקת סוכר מנופה
      • ½ כוס סוכר
      • 1/3 כוס מים
      • 3 חלבונים
      • תבנית קפיצית 24
      • חומרים לקרם שוקולד לבן עם ליקר אייריש קרים:
      • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
      • ½ כוס אייריש קרים
      • 300 גרם שוקולד לבן
      • 6 גרם אבקת ג'לטין
      • 1 כף סוכר
      • ½ כפית קפה נמס
      • חומרים לדקורציה:
      • שבבי קוקוס קלוי
      • שוקולד חלב

      אופן ההכנה

      • אופן הכנת בסיס הספונג':
      • 1. מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין, ומורידים מהאש.
      • 2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, על מהירות גבוהה.
      • 3. מוסיפים לקציפת החלבונים את סירופ הסוכר בזרם דק ובהדרגה, עד שמתקבל קצף קשה, (בערך 10 דקות).
      • 4. מקפלים את השקדים ואת אבקת הסוכר לתערובת.
      • 5. על ניר אפייה משרטטים את קוטר התבנית. מעבירים את תערובת המרנג לשק זילוף ויוצרים בסיס על ידי זילוף המרנג בתנועה ספירלית מהחוץ פנימה.
      • 6. מכינים שני בסיסים ואופים בטמפ' של 160 מעלות במשך כחצי שעה ומצננים.
      • אופן הכנת הקרם:
      • 1. בקערה מעל בן-מארי ממיסים מיכל שמנת מתוקה בתוספת הכוס אייריש קרים ושוקולד לבן (גנאש). ממיסים את הג'לטין עם שתי כפות מים חמים ומוסיפים לתערובת הגנאש. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
      • 2. לאחר שהגאנש התקרר לטמפרטורת החדר מקציפים מיכל נוסף של שמנת עם סוכר וקפה נמס. את התערובת המתקבלת מקפלים לתוך הגאנש.
      • אופן הרכבת המוס:
      • מניחים את בסיס הספונג', מעליו שכבה של קרם שוקולד לבן ואייריש קרים, מעל שכבה נוספת של בסיס ספונג' ומעל שוב את הקרם.
      • לקישוט ניתן להשתמש בשבבי קוקוס קלוי ושוקולד חלב.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -