וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס שוקולד מריר עם קראנץ' נוגט ורוטב פיסטוק

הומאז שוקולד מריר בציפוי קראנץ' נוגט ורוטב פיסטוק. מתכון של "נועה ביסטרו", מתחם השף ניר צוק

מתכון מאת: מערכת וואלה

הומאז שוקולד בלגי של נועה ביסטרו. katherine Martinelli,
הומאז שוקולד בלגי של נועה ביסטרו/katherine Martinelli

מצרכים למתכון

  • למוס שוקולד מריר:
  • 80 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 25 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 80 גרם סוכר
  • 90 מיליגרם שמנת מתוקה
  • 60 גרם חלבון
  • לקראנץ' נוגט:
  • 100 גרם קורנפלקס מרוסק
  • 50 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
  • 30 גרם שוקולד לבן מומס
  • לרוטב פיסטוק:
  • 250 גרם חלב
  • 10 גרם מחית פיסטוק (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
  • 50 גרם חלמונים (מ- 3 ביצים)
  • 50 גרם סוכר
  • 7 גרם קורנפלור

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המוס: ממיסים שוקולד וחמאה בסיר בן מארי או במיקרוגל בהשגחה צמודה.
  • 2. במקביל מערבבים בקערה חלבון ו- 40 גרם סוכר ובקערה נפרדת את החלמון ואת ה- 40 גרם סוכר הנותרים.
  • 3. מעבירים את הקערה עם החלבון על סיר בן מארי ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס, לאחר מכן מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים היטב.
  • 4. חוזרים על פעולה עם קערת החלמון.
  • 5. לאחר הקצפת הביצים מערבבים אתם שתי הקערות יחד, לתוך התערובת מוסיפים את השוקולד והחמאה ומקפלים היטב.
  • 6. מקציפים את השמנת לרמה בינונית פלוס ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
  • 7. מכינים את קראנץ' הנוגט: מערבבים את כל הרכיבים יחד עד שהמחית והשוקולד עוטפים את הקורנפלקס היטב.
  • 8. לרוטב פיסטוק: מרתיחים את החלב, הסוכר ומחית הפיסטוק.
  • 9. במקביל מערבבים את החלמון והקורנפלור היטב.
  • 10. יוצקים מעט מהחלב החם על החלמונים ובמקביל מערבבים עד שהחלב נבלע בתערובת הביצים.
  • 11. חוזרים על הפעולה שוב עד שמסיימים את כל החלב בסיר.
  • 12. את התערובת שנוצרה מחזירים לסיר ומניחים על האש, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהנוזל מסמיך ומבעבע.
  • 13. בשלב זה מורידים מהאש, מוציאים מיד מהסיר ומכסים כדי שלא יבצר קרום עליון.
  • 14. להרכבת המנה: לוקחים מתערובת הקרנץ' ומשטחים בתחתית הכוס או הרינג (למי שיש) מעל מזליפים באחידות את המוס, סוגרים בשכבה נוספת של קראנץ' ומניחים במקרר למספר שעות. בהגשה יוצקים מהרוטב מעל או בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully