- 1. מכינים את המוס: ממיסים שוקולד וחמאה בסיר בן מארי או במיקרוגל בהשגחה צמודה.
-
- 2. במקביל מערבבים בקערה חלבון ו- 40 גרם סוכר ובקערה נפרדת את החלמון ואת ה- 40 גרם סוכר הנותרים.
-
- 3. מעבירים את הקערה עם החלבון על סיר בן מארי ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס, לאחר מכן מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים היטב.
-
- 4. חוזרים על פעולה עם קערת החלמון.
-
- 5. לאחר הקצפת הביצים מערבבים אתם שתי הקערות יחד, לתוך התערובת מוסיפים את השוקולד והחמאה ומקפלים היטב.
-
- 6. מקציפים את השמנת לרמה בינונית פלוס ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
-
- 7. מכינים את קראנץ' הנוגט: מערבבים את כל הרכיבים יחד עד שהמחית והשוקולד עוטפים את הקורנפלקס היטב.
-
- 8. לרוטב פיסטוק: מרתיחים את החלב, הסוכר ומחית הפיסטוק.
-
- 9. במקביל מערבבים את החלמון והקורנפלור היטב.
-
- 10. יוצקים מעט מהחלב החם על החלמונים ובמקביל מערבבים עד שהחלב נבלע בתערובת הביצים.
-
- 11. חוזרים על הפעולה שוב עד שמסיימים את כל החלב בסיר.
-
- 12. את התערובת שנוצרה מחזירים לסיר ומניחים על האש, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהנוזל מסמיך ומבעבע.
-
- 13. בשלב זה מורידים מהאש, מוציאים מיד מהסיר ומכסים כדי שלא יבצר קרום עליון.
-
- 14. להרכבת המנה: לוקחים מתערובת הקרנץ' ומשטחים בתחתית הכוס או הרינג (למי שיש) מעל מזליפים באחידות את המוס, סוגרים בשכבה נוספת של קראנץ' ומניחים במקרר למספר שעות. בהגשה יוצקים מהרוטב מעל או בצד.