- 1. מבשלים בסיר סוכר, דבש, מים ונס קפה עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשתי דקות נוספות, עד שהנוזלים מצטמצמים ונוצר סירופ. תוך כדי, ממיסים בקערה מעל מים חמים (באן מארי) את השוקולד.
-
- 2. בקערה, מקציפים את החלמונים בעזרת מיקסר. כשמתקבל קצף בהיר ותפוח מוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר, תוך כדי הקצפה.
-
- 3. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערת הקצף את השוקולד המומס בקילוח עדין, תוך כדי ערבוב.
-
- 4. מקציפים את השמנת לקצף רך ומאחדים את תערובת השוקולד עם הקצפת בתנועות קיפול.
-
- 5. מזליפים את התערובת לקוקוטים (אם אין מזלף, אפשר להיעזר בשקית ניילון) ומעבירים למקפיא לשמונה שעות לפחות.
-
- 6. לפני ההגשה, מכינים את רוטב השוקולד: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
-
- 7. מרכיבים את המנה: מקלפים את הקוקוט, משחררים את המוס, מניחים בצלחת ושופכים מעל את הרוטב. ניתן לקשט בפירות טריים.