וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס שוקולד קפה

גם על האש ביום העצמאות יכול להיות אלגנטי, במיוחד אם מוסיפים לו קינוח שוקולדי

מתכון מאת: מערכת וואלה

מוס שוקולד קפה. בועז לביא,
מוס שוקולד קפה/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • ½ כוס סוכר + כף (125 גרם)
  • קצת יותר מ- ½ כוס מים (125 סמ"ק)
  • כף דבש
  • כף שטוחה של נס קפה
  • 5 חלמונים
  • 550 גרם שוקולד מריר
  • 3 מיכלי שמנת צמחית (למוס פרווה) או שמנת מתוקה (למוס חלבי)
  • לרוטב שוקולד:
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת ריצ' או שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בסיר סוכר, דבש, מים ונס קפה עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשתי דקות נוספות, עד שהנוזלים מצטמצמים ונוצר סירופ. תוך כדי, ממיסים בקערה מעל מים חמים (באן מארי) את השוקולד.
  • 2. בקערה, מקציפים את החלמונים בעזרת מיקסר. כשמתקבל קצף בהיר ותפוח מוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר, תוך כדי הקצפה.
  • 3. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערת הקצף את השוקולד המומס בקילוח עדין, תוך כדי ערבוב.
  • 4. מקציפים את השמנת לקצף רך ומאחדים את תערובת השוקולד עם הקצפת בתנועות קיפול.
  • 5. מזליפים את התערובת לקוקוטים (אם אין מזלף, אפשר להיעזר בשקית ניילון) ומעבירים למקפיא לשמונה שעות לפחות.
  • 6. לפני ההגשה, מכינים את רוטב השוקולד: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  • 7. מרכיבים את המנה: מקלפים את הקוקוט, משחררים את המוס, מניחים בצלחת ושופכים מעל את הרוטב. ניתן לקשט בפירות טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully