וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרליני חמאת בוטנים

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה

פרליני חמאת בוטנים. ברני ארדוב
פרליני חמאת בוטנים

מצרכים למתכון

  • לתבנית של 25X30-35:
  • 160 גרם חמאה
  • 280 גרם חמאת בוטנים
  • 30 גרם דבש
  • 200 מ"ל שמנת
  • 240 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם ברס (פיצפוצי אגוזי לוז מקורמלים) או שברי פקאן מסוכר

אופן ההכנה

  • 1. מרפדים תבנית מרובעת בינונית בנייר אפיה משומן (אפשר גם פיירקס) כך שקצותיו יבצבצו. מורחים גם השוליים מעט חמאה ל"הדבקת" הנייר.
  • 2. בסיר על אש בינונית, שמים את החמאה, חמאת הבוטנים, הדבש ושתי כפיות שמנת מתוקה ומחממים תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מסירים מהאש.
  • 3. שופכים את המסה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת שפכטל או מרית או על ידי הזזת התבנית מצד לצד עד לקבלת משטח אחיד יחסית. מכניסים יש למקפיא עד להתקשות.
  • 4. בסיר, על אש בינונית או במיקרוגל, מביאים את השמנת לרתיחה עדינה, מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד. מכסים ל-5 דק' או עד שהשוקולד נמס. טורפים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה.
  • 5. יוצקים את תערובת השוקולד מעל שכבת החמאה, הבוטנים והדבש שבתבנית.
  • 6. מפזרים מעל את הברס. מחזירים לפריזר לשעתיים לפחות.
  • 7. מוציאים מהפריזר והופכים על תבנית נוספת (או הפוך באותה תבנית) והופכים שוב על קרש חיתוך נוסף כך שנשארו עם קובייה גדולה של המסה, כולה קפואה וכעת נחתוך.
  • 8. חותכים שתי וערב לריבועים מדוייקים ככל שאפשר. מניחים במנג'טים או על צלוחית. שומרים בהקפאה עד ההגשה. מומלץ לאכול קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully