פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרליני חמאת בוטנים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פרליני חמאת בוטנים (ברני ארדוב)
      פרליני חמאת בוטנים (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • לתבנית של 25X30-35:
      • 160 גרם חמאה
      • 280 גרם חמאת בוטנים
      • 30 גרם דבש
      • 200 מ"ל שמנת
      • 240 גרם שוקולד מריר
      • 100 גרם ברס (פיצפוצי אגוזי לוז מקורמלים) או שברי פקאן מסוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מרפדים תבנית מרובעת בינונית בנייר אפיה משומן (אפשר גם פיירקס) כך שקצותיו יבצבצו. מורחים גם השוליים מעט חמאה ל"הדבקת" הנייר.
      • 2. בסיר על אש בינונית, שמים את החמאה, חמאת הבוטנים, הדבש ושתי כפיות שמנת מתוקה ומחממים תוך כדי בחישה עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מסירים מהאש.
      • 3. שופכים את המסה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת שפכטל או מרית או על ידי הזזת התבנית מצד לצד עד לקבלת משטח אחיד יחסית. מכניסים יש למקפיא עד להתקשות.
      • 4. בסיר, על אש בינונית או במיקרוגל, מביאים את השמנת לרתיחה עדינה, מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד. מכסים ל-5 דק' או עד שהשוקולד נמס. טורפים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה.
      • 5. יוצקים את תערובת השוקולד מעל שכבת החמאה, הבוטנים והדבש שבתבנית.
      • 6. מפזרים מעל את הברס. מחזירים לפריזר לשעתיים לפחות.
      • 7. מוציאים מהפריזר והופכים על תבנית נוספת (או הפוך באותה תבנית) והופכים שוב על קרש חיתוך נוסף כך שנשארו עם קובייה גדולה של המסה, כולה קפואה וכעת נחתוך.
      • 8. חותכים שתי וערב לריבועים מדוייקים ככל שאפשר. מניחים במנג'טים או על צלוחית. שומרים בהקפאה עד ההגשה. מומלץ לאכול קר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -