עוגת שוקולד וחמאת בוטנים
בארה"ב גילו כבר מזמן את השילוב האלוהי בין שוקולד וחמאת בוטנים, והעוגה הזאת תהפוך גם אתכם למאמינים גדולים בשילוב המתוק-מלוח והמענג הזה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית בקוטר 24
- 3 מיכלי שמנת מתוקה
- 300 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' נשיקות שבורות
- 100 גר' בוטנים קצוצים
- ¾ כוס חמאת בוטנים
אופן ההכנה
- 1. מקציפים ½ 2 מיכלי שמנת.
- 2. ממיסים את השוקולד עם חצי המיכל הנותר של השמנת.
- מוסיפים 1/3 מהקצפת וחצי משברי הנשיקות על תבנית משומנת מורחים את תערובת השוקולד והשמנת ומפזרים מעט שברי בוטנים.
- 3. לשליש נוסף מהשמנת המוקצפת מוסיפים את חמאת הבוטנים ושאר שברי העוגיות.
- 4. מורחים שכבה שניה מעל השוקולד ומפזרים עוד מעט שברי בוטנים.
- 5. את השמנת שנותרה מורחים מעל ומפזרים את שאר שברי הבוטנים.
- 6. מקפיאים כ- 6 שעות. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה.