מוס שוקולד, קצפת וניל ופניני שוקולד
מוס שוקולד פשוט, טעים ומרשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- למוס שוקולד:
- 175 גר שוקולד מריר איכותי
- 100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס+כף)
- 1/2 מקל וניל
- 4 חלמונים
- 350 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
- לקצפת וניל:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
- 1/2 מקל וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- לקישוט:
- פניני שוקולד (אפשר לקנות בחנויות אפייה מתמחות או לקשט בשבבי שוקולד).
אופן ההכנה
- 1. למוס: ממיסים שוקולד ומקציפים 350 גרם שמנת מתוקה.
- 2. בסיר מרתיחים 100 גרם שמנת מתוקה עם גרגירים מחצי מקל וניל. מסירים מהאש.
- 3. בקערה מניחים 4 חלמונים, לתוכם יוצקים את השמנת החמה תוך ערבוב, מוסיפים פנימה את השוקולד ולבסוף מקפלים פנימה את הקצפת.
- 4. יוצקים את המוס לכוסות הגשה ומצננים במקרר שעתיים.
- 5. לאחר שעתיים מכינים את הקצפת- מקציפים את השמנת עם גרגירי הווניל והאבקת סוכר לקצפת יציבה.
- 6. מזלפים את הקצפת מעל המוס ומפזרים מעל פניני שוקולד.