עוגת שוקולד חמה לשישה סועדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 4 חלמונים
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. בקערה מעל באן מארי ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר ומוסיפים את הביצים והחלמונים אחת אחת עד שנבלעות בתערובת.
- 2. מוסיפים קמח ומלח לתערובת וטורפים קלות.
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 4. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס חד פעמיות מאלומיניום ואופים 14 דקות עד שהעוגה כמעט מוכנה (מרכזה עדיין רוטט).
- 5. נותנים לעוגה לעמוד עוד דקה למנוחה לפני שהופכים אותה על צלחת.
- 6. מגישים מיד (אי אפשר לאפות ולחמם שוב).