עוגת שוקולד שמרים
מתכון לעוגת שמרים מפנקת במילוי שוקולד עשיר במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 500גרםקמח
- 25גרםשמרים טריים
- 100גרםחמאה (רכה מאוד)
- 120מ״לשמנת מתוקה (או חלב)
- 2ביצים
- 1חלמון
- ⅓כוססוכר
- קורטמלח
למילוי
- ½כוסממרח שוקולד
- 100גרםשוקולד מריר קצוץ
- 2כפותקקאו
- 2כפותסוכר
לציפוי
- 1חלמון
- 50גרםמים (1/2 3 כפות)
- 50גרםסוכר (רבע כוס)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שוקולד שמרים?
- 1מערבבים בקערה קמח ושמרים. ממש מפוררים את השמרים לתוך הקמח.
- 2מוסיפים לתערובת הקמח ביצים, חלמון, סוכר ומלח. מעבדים במיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות.
- 3מוסיפים את החמאה הרכה והשמנת ומערבלים למשך עוד 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- 4מניחים על הקערה מגבת לחה ומתפיחים במקרר למשך לילה.
- 5מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2. מרדדים כל כדור למלבן רחב ובאורך כ- 30 ס"מ.
- 6מורחים את מלבני הבצק בממרח השוקולד, מפזרים שוקולד קצוץ, כף סוכר וכף קקאו.
- 7מגלגלים את כל מלבן וחוצים אותו במרכזו כך שנוצרים שני נקניקים "פתוחים". קולעים את שני הנקניקים יחד, צובטים את סוף הנקניק ומכניסים לתבנית אינגליש קייק משומנת. דוחפים את קצוות הנקניק מתחת לעוגה.
- 8מתפיחים במקום חמים כשעה.
- 9מברישים בחלמון ואופים כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.
- 10בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר. כשהעוגה עוד חמה, מברישים אותה בנדיבות במי הסוכר.