עוגת שמרים שוקולד בתיבול סירופ סוכר ולימון
מתכון מבית המאפה המרכזי של רשת "קפה הלל" האיכותית בירושלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 25 גרם שמרים לחים
- 1 כוס חלב 200 גרם
- ¼ כוס סוכר (80 גרם)
- 150 גרם חמאה רכה
- ½ 1 כפי מלח (15 גרם)
- 40 גרם תמצית וניל
- 200 גרם ביצים מס' 3 - (4 ביצים )
- 600 גרם קמח שטיבל לבן
- למילוי שוקולד:
- 40 גרם קקאו הולנדי
- 250 גרם סוכר
- 50 גרם שברי שוקולד מריר
- ½ כוס שמן סויה
- לסירופ:
- 250 מ"מ מים (1 כוס)
- 200 גרם סוכר (1 כוס)
- ¼ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- 1. בצק: מערבבים את החלב עם השמרים.
- 2. מערבבים את החמאה, סוכר, ביצים, תמצית וניל והקמח ומוסיפים את החלב עם השמרים ומעבדים לבצק אחיד עד לקבלת מרקם אחיד ובצק גמיש.
- 3. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהניח לשעתיים התפחה.
- 4. הכנת המילוי: מערבבים את כל החומרים יחד.
- 5. הכנת הסירופ: להרתיח בסיר את המים הלימון והסוכר.