וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת שמרים עם פירות יבשים

מתכון של השף אסף ארטיזנל מבית הקפה 'אסף ארטיזנל' ברמת השרון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

רולדת פירות יבשים של השף אסף ארטיזנל.
רולדת פירות יבשים של השף אסף ארטיזנל

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 150 גרם חלב חמים
  • 30 גרם שמרים חמים
  • 50 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 5 גרם מלח
  • 500 גרם קמח (שטיבל 2)
  • גרד מלימון 1 בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • למילוי תערובת פירות יבשים:
  • 150 גרם תאנים חתוכות לפרוסות דקות
  • 100 גרם קליפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות
  • 100 גרם קליפות לימון מסוכר חתוך לקוביות
  • 100 גרם תמרים יבשים קצוצים (ללא גלעין)
  • 100 גרם צימוקים
  • 120 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • 120 גרם אגוזי המלך קצוצים
  • 60 גרם סוכר
  • 1 קורט ציפורן ואגוז מוסקט (לא מוכרחים)
  • 5 גרם קינמון
  • 50 גרם רום כהה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחלב החמים ומניחים למשך 10 דקות.
  • 2. מוסיפים לקערה קמח, סוכר, חלמונים, חמאה רכה, מלח, גרד לימון ותמצית וניל. לשים את כל החומרים עם קרס לישה במשך 10 דקות עד שנוצר בצק נעים ורך למגע. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
  • 3. מכינים את תערובת הפירות: מערבבים את כל החומרים היטב, רצוי באופן ידני. מניחים על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומניחים ללילה במקרר לספיגת כל הטעמים.
  • 4. למחרת פורסים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך למלבן בעובי ½2 מ"מ. יוצרים נקניקיה ממלית הפירות היבשים ומניחים על מלבן הבצק. מרטיבים את המלית עם מעט רום וסוגרים את הבצק כמו מעטפה.
  • 5. הופכים את הרולדה כך שהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה על התבנית. מורחים את הבצק בעזרת מברשת בחלמון ביצה מעורבב עם מעט חלב ומקשטים בפרוסות שקדים.
  • 6. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20 עד 30 דקות. רצוי להשגיח שהעוגה לא תשחים מהר מידי. במידה וכך קורה אפשר להנמיך לטמפרטורה של 175 מעלות לעוד 10 דקות אפיה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully