- 1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחלב החמים ומניחים למשך 10 דקות.
-
- 2. מוסיפים לקערה קמח, סוכר, חלמונים, חמאה רכה, מלח, גרד לימון ותמצית וניל. לשים את כל החומרים עם קרס לישה במשך 10 דקות עד שנוצר בצק נעים ורך למגע. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
-
- 3. מכינים את תערובת הפירות: מערבבים את כל החומרים היטב, רצוי באופן ידני. מניחים על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומניחים ללילה במקרר לספיגת כל הטעמים.
-
- 4. למחרת פורסים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך למלבן בעובי ½2 מ"מ. יוצרים נקניקיה ממלית הפירות היבשים ומניחים על מלבן הבצק. מרטיבים את המלית עם מעט רום וסוגרים את הבצק כמו מעטפה.
-
- 5. הופכים את הרולדה כך שהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה על התבנית. מורחים את הבצק בעזרת מברשת בחלמון ביצה מעורבב עם מעט חלב ומקשטים בפרוסות שקדים.
-
- 6. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20 עד 30 דקות. רצוי להשגיח שהעוגה לא תשחים מהר מידי. במידה וכך קורה אפשר להנמיך לטמפרטורה של 175 מעלות לעוד 10 דקות אפיה.