וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה עם פירות יבשים

תזכורת לכך שט"ו בשבט דופק בדלת

מתכון מאת: מערכת וואלה

מאפה עם  פירות יבשים. מערכת וואלה
מאפה עם פירות יבשים

מצרכים למתכון

  • 250 גרם שזיפים
  • 250 גרם משמשים
  • 250 גרם צימוקים
  • 250 גרם אגוזי קליפורניה
  • 150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 50 גרם שומשום קלוי
  • 1 כף שטוחה קינמון
  • 2 כפות דבש
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס תרכיז תפוזים של פריגת
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק של כרמל מזרחי
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והאגוזים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים ומעבירים למחבת כבדה.
  • 2. מוסיפים את הקינמון, הדבש, סוכר הוניל, תרכיז התפוזים, המים והסוכר. מחממים את המחבת על אש בינונית ומוסיפים את השמן והיין. מערבבים קלות כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומערבבים מידי פעם.
  • 3. מחממים תנור לחום גבוה וקולים את השקדים והשומשום כ-10 דקות עד להזהבה. מוסיפים אל התערובת שבמחבת. ממשיכים לטגן כ- 10 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.
  • 4. מורידים מהאש. מגישים צונן או פושר לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully