מאפה עם פירות יבשים
תזכורת לכך שט"ו בשבט דופק בדלת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם שזיפים
- 250 גרם משמשים
- 250 גרם צימוקים
- 250 גרם אגוזי קליפורניה
- 150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 50 גרם שומשום קלוי
- 1 כף שטוחה קינמון
- 2 כפות דבש
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כוס תרכיז תפוזים של פריגת
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס יין אדום מתוק של כרמל מזרחי
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. משרים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והאגוזים בקערה עם מים לחצי שעה. מסננים ומעבירים למחבת כבדה.
- 2. מוסיפים את הקינמון, הדבש, סוכר הוניל, תרכיז התפוזים, המים והסוכר. מחממים את המחבת על אש בינונית ומוסיפים את השמן והיין. מערבבים קלות כ-10 דקות. מנמיכים את האש ומערבבים מידי פעם.
- 3. מחממים תנור לחום גבוה וקולים את השקדים והשומשום כ-10 דקות עד להזהבה. מוסיפים אל התערובת שבמחבת. ממשיכים לטגן כ- 10 דקות נוספות עד לקבלת רוטב סמיך.
- 4. מורידים מהאש. מגישים צונן או פושר לפי הטעם.