טארט פלמבה עם תאנים וקרם פרש
טארט פלמבה (tarte flambee) או טארט בלהבות, היא מנה של בצק ועליו תוספות שנאפים יחד בטאבון עצים. כבסיס לטארט נשתמש בפוקצ'ה או באגט מאתמול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 באגט או פוקצ'ה מאתמול
- 2 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה של פעם
- 3 תאנים טריות פרוסות לחצאים או רבעים (תלוי בגודל)
- מעט חומץ בלסמי איכותי
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- עלי ארוגולה לקישוט
- 50 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק דק (אופציונלי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות, אם יש אבן פיצה עדיף להשתמש בה.
- 2. מורחים את הבאגט או הפוקצ'ה בקרם פרש, מסדרים עליו את התאנים ואם רוצים גם את חזה האווז המעושן. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומזלפים מעל שמן זית.
- 3. אופים 5 דקות עד שהלחם משחים בקצוות והתאנים נחרכות קלות.
- 4. מוציאים מהתנור ומקשטים בעלי ארוגולה ומעט חומץ בלסמי. מגישים למרכז השולחן עם סכין לחם והרבה מפיות.