- 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר או במעבד מזון מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים סוכר, מלח, ביצה ומים קרים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. עיבוד יתר יגרום לבצק לאבד מהפריכות שלו. מכדררים עם הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
-
- 2. מכינים את הירקות לקיש: במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מקפיצים את הכרישה עד שמתרככת. מוסיפים את המנגולד והאספרגוס ומקפיצים קלות כ- 2 דקות. ממליחים ומפלפלים, ומניחים בצד.
-
- 3. מכינים את המילוי (רויאל): מערבבים יחד את כל החומרים, ומניחים בצד.
-
- 4. מרכיבים את הקיש: מחממים תנור ל 180 מעלות. בינתיים, מרדדים את הבצק בתבנית אלומיניום או זכוכית בעלת שוליים נמוכים (3-4 ס"מ), ומסירים את השוליים העודפים (אם יש). מסדרים את הירקות והאגס החתוך, ויוצקים מעל את המילוי (רויאל).
-
- 5. אופים כ-30 דקות או עד שפני הקיש משחימים והמילוי יציב. מצננים כ-15 דקות, ומגישים.