וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש ירקות ירוקים

קיש זהוב עם תחתית פריכה של קפה מזרחי ממחנה יהודה, בתוכו משובצים ירקות טריים חתוכים, ויש גם פרי מפתיע

מתכון מאת: מורן מזרחי, מערכת וואלה

קיש של קפה מזרחי. נמרוד סונדרס
קיש של קפה מזרחי

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
  • לבצק:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כוס וחצי (200 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים
  • לירקות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה בינונית, חתוכה לחצאי עיגולים
  • 1/2 צרור מנגולד, שטוף וחתוך לרצועות
  • 1/2 צרור אספרגוס (מסירים את השליש התחתון של כל גבעול, וחותכים כל גבעול לחתיכות של 3-4 ס"מ)
  • 1 אגס, חתוך לפרוסות דקות
  • למילוי (רויאל):
  • 3/4 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול 15%)
  • 3 ביצים
  • 150 גרם תערובת גבינות מגוררות גס, מה שיש בבית. (מילה ממורן: אני אוהבת להשתמש בפרמזן, גאודה וריקוטה בכמויות שוות, אבל גם גבינות אחרות יתאימו).
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר או במעבד מזון מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים סוכר, מלח, ביצה ומים קרים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. עיבוד יתר יגרום לבצק לאבד מהפריכות שלו. מכדררים עם הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
  • 2. מכינים את הירקות לקיש: במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מקפיצים את הכרישה עד שמתרככת. מוסיפים את המנגולד והאספרגוס ומקפיצים קלות כ- 2 דקות. ממליחים ומפלפלים, ומניחים בצד.
  • 3. מכינים את המילוי (רויאל): מערבבים יחד את כל החומרים, ומניחים בצד.
  • 4. מרכיבים את הקיש: מחממים תנור ל 180 מעלות. בינתיים, מרדדים את הבצק בתבנית אלומיניום או זכוכית בעלת שוליים נמוכים (3-4 ס"מ), ומסירים את השוליים העודפים (אם יש). מסדרים את הירקות והאגס החתוך, ויוצקים מעל את המילוי (רויאל).
  • 5. אופים כ-30 דקות או עד שפני הקיש משחימים והמילוי יציב. מצננים כ-15 דקות, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully