מתכונים חמים

קיש בצלים

מאפה מלוח וכיפי עם 4 סוגי בצלים - בצל לבן, ירוק, שום וכרישה

מתכון מאת: ויליפוד
  • קל להכנה

(עריכה וצילום: YY הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור תבנית טארט בקוטר 24-26 ס"מ
  • לבצק:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מי קרח
  • למלית:
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גבעולי כרישה (ללא עלים) קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים מ-4 גבעולי תימין
  • 300 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 100 גרם פרמזן מגוררת
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

  • 1.מכינים בצק: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מי קרח מבעד לפתח היציקה של מעבד המזון תוך כדי ערבול. מעבדים רק עד להתגבשות הבצק.
  • 2. מוציאים את הבצק, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר ל-15 דקות.
  • 3. מרדדים את הבצק ומרפדים בעזרתו תבנית פאי משומנת. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג, מעבירים ל-15 דקות למקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים על הבצק נייר אפיה או נייר כסף ומעליו משקולות אפייה או קטניות (אותן ניתן לשמור גם לאפייה הבאה). אופים כ-15 דקות לאפייה ראשונית ומצננים.
  • 5. מכינים מלית: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל כ-4 דקות לריכוך, מוסיפים כרישה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שום ותימין, מערבבים יחד כחצי דקה. מורידים מהאש ומצננים.
  • 6. מערבבים את גבינת השמנת עם הביצים, השמנת והקמח. מוסיפים את הפרמזן, הבצל הירוק ולבסוף את הבצל והכרישה המטוגנים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים.
  • 7.אופים: יוצקים את התערובת על הקלתית החצי אפויה ואופים כ- 30 דקות ש עד שהמלית מתייצבת והבצק זהוב. ממתינים רבע שעה לפני הפריסה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully