פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש בצלים

      מאפה מלוח וכיפי עם 4 סוגי בצלים - בצל לבן, ירוק, שום וכרישה

      4 מדרגים / 4 כוכבים

      עריכה וצילום: YY הפקות

      מצרכים

      • עבור תבנית טארט בקוטר 24-26 ס"מ
      • לבצק:
      • 280 גרם (2 כוסות) קמח
      • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 כפות מי קרח
      • למלית:
      • 2 כפות חמאה
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 גבעולי כרישה (ללא עלים) קצוצים
      • 2 שיני שום כתושות
      • עלים מ-4 גבעולי תימין
      • 300 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
      • 3 ביצים
      • 1 שמנת מתוקה
      • 2 כפות קמח
      • מלח ופלפל שחור
      • מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
      • 100 גרם פרמזן מגוררת
      • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1.מכינים בצק: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מי קרח מבעד לפתח היציקה של מעבד המזון תוך כדי ערבול. מעבדים רק עד להתגבשות הבצק.
      • 2. מוציאים את הבצק, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר ל-15 דקות.
      • 3. מרדדים את הבצק ומרפדים בעזרתו תבנית פאי משומנת. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג, מעבירים ל-15 דקות למקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים על הבצק נייר אפיה או נייר כסף ומעליו משקולות אפייה או קטניות (אותן ניתן לשמור גם לאפייה הבאה). אופים כ-15 דקות לאפייה ראשונית ומצננים.
      • 5. מכינים מלית: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל כ-4 דקות לריכוך, מוסיפים כרישה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שום ותימין, מערבבים יחד כחצי דקה. מורידים מהאש ומצננים.
      • 6. מערבבים את גבינת השמנת עם הביצים, השמנת והקמח. מוסיפים את הפרמזן, הבצל הירוק ולבסוף את הבצל והכרישה המטוגנים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים.
      • 7.אופים: יוצקים את התערובת על הקלתית החצי אפויה ואופים כ- 30 דקות ש עד שהמלית מתייצבת והבצק זהוב. ממתינים רבע שעה לפני הפריסה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -