- 1.מכינים בצק: מעבדים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מי קרח מבעד לפתח היציקה של מעבד המזון תוך כדי ערבול. מעבדים רק עד להתגבשות הבצק.
-
- 2. מוציאים את הבצק, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר ל-15 דקות.
-
- 3. מרדדים את הבצק ומרפדים בעזרתו תבנית פאי משומנת. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג, מעבירים ל-15 דקות למקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
- 4. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים על הבצק נייר אפיה או נייר כסף ומעליו משקולות אפייה או קטניות (אותן ניתן לשמור גם לאפייה הבאה). אופים כ-15 דקות לאפייה ראשונית ומצננים.
-
- 5. מכינים מלית: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבצל כ-4 דקות לריכוך, מוסיפים כרישה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שום ותימין, מערבבים יחד כחצי דקה. מורידים מהאש ומצננים.
-
- 6. מערבבים את גבינת השמנת עם הביצים, השמנת והקמח. מוסיפים את הפרמזן, הבצל הירוק ולבסוף את הבצל והכרישה המטוגנים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים.
-
- 7.אופים: יוצקים את התערובת על הקלתית החצי אפויה ואופים כ- 30 דקות ש עד שהמלית מתייצבת והבצק זהוב. ממתינים רבע שעה לפני הפריסה.