קיש כרובית וברוקולי
לא במקרה כרובית וברוקולי מככבים בארוחת חג שבועות. הם מתמזגים בצורה מושלמת במאפי גבינות, כמו למשל בקיש החגיגי והיפהפה הזה שנמס בפה.
קיש כרובית וברוקולי של ג'קי אזולאי למעדנות (צילום: אתי עובדיה)
מחשבון המרות
- 1 חבילה (450X2 גרם) בצק פריך מלוח, מופשר לפי הוראות היצרן
- תבנית בקוטר 26 ס"מ
- למלית:
- 2 ביצים (גודל M)
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 1/2 כפית תימין
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים
- 1/2 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
- מעט גבינת פרמזן, מגוררת (לא חובה)
- 1. מוציאים גליל אחד מחבילת הבצק (450 גרם) ואת הגליל השני אפשר לשמור בהקפאה. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הכרובית והברוקולי כ-5 דקות. מסננים ומצננים.
- 2. מניחים את הבצק מעל תבנית בקוטר 26 ס"מ, וחותכים את הקצוות שנותרו. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית, מחוררים במזלג ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 3. מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הקלתית האפויה (אין צורך לצנן). מחזירים לתנור למשך כ-30 דקות נוספות, עד להזהבת המאפה.
- 4. מגישים. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן, לפני או אחרי האפייה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה