קיש כרובית וברוקולי
לא במקרה כרובית וברוקולי מככבים בארוחת חג שבועות. הם מתמזגים בצורה מושלמת במאפי גבינות, כמו למשל בקיש החגיגי והיפהפה הזה שנמס בפה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילה (450X2 גרם) בצק פריך מלוח, מופשר לפי הוראות היצרן
- תבנית בקוטר 26 ס"מ
- למלית:
- 2 ביצים (גודל M)
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 1/2 כפית תימין
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 ראש כרובית, מפורק לפרחים
- 1/2 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
- מעט גבינת פרמזן, מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מוציאים גליל אחד מחבילת הבצק (450 גרם) ואת הגליל השני אפשר לשמור בהקפאה. מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, ומבשלים את הכרובית והברוקולי כ-5 דקות. מסננים ומצננים.
- 2. מניחים את הבצק מעל תבנית בקוטר 26 ס"מ, וחותכים את הקצוות שנותרו. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית, מחוררים במזלג ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 3. מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הקלתית האפויה (אין צורך לצנן). מחזירים לתנור למשך כ-30 דקות נוספות, עד להזהבת המאפה.
- 4. מגישים. ניתן לגרד מעל גבינת פרמזן, לפני או אחרי האפייה.