נשנושי ברוקולי ומוצרלה
אפשר לקרוא להם קציצות או לביבות או נגיסונים. אורלי פלאי מכינה נשנושים כיפיים לשבועות, וגם לשאר השנה, כאלה שקשה מאוד להפסיק לאכול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-18 נשנושים:
- 500 גרם (מגשית) פרחי ברוקולי
- קרח
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 חבילת גבינה לאפייה, כמו ריקוטה או טוב טעם
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 4 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מניחים את פרחי הברוקולי בסלסילת אידוי (באן מארי) ומאדים 5 דקות מעל למים רותחים. אם רוצים לשמור על הגוון הירוק העז, לא מתעצלים, ומוציאים את הפרחים המאודים ישר למי קרח. מסננים.
- 2. קוצצים את הברוקולי, ומערבבים בקערה עם שום, גבינות, פירורי לחם וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
- 3. מחממים מחבת טפלון עם חמאה ושמן. מטגנים כדורים קטנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
- 4. מגישים עם מיץ לימון סחוט מעל. אוכלים חם כשהמוצרלה עדיין נמתחת לחוטים.